Stage | stemtraining voor zangers en acteurs | Acteur.be

Podiumkunsten
Sainctelettesquare, 17
1000 Brussel
België

Logo van organisator van de opleiding

stemtraining voor zangers en acteurs

Persoonlijke ontwikkeling, Zang / Stem
Professional (artistieke en niet-artistieke beroepen)

Als podiumkunstenaar is je stem je instrument. Intensief spreken en/of zingen vraagt dan ook de juiste technieken, do’s en dont’s om het allerbeste uit je instrument te halen.

Je stem is meer dan je stembanden alleen. Zowel je vocale gezondheid als je stemkleur worden beïnvloed door het welzijn van je lichaam en je mindset of denkstijl: Je “mind” beïnvloedt je “voice”, je “body” beïnvloedt je “voice”. Je kan het vergelijken met topsport: je mindset & lichaamsconditie beïnvloeden je prestaties.

Daarom wordt er in deze dagopleiding intensief aandacht besteed aan het begrip, uitstippelen en kunnen uitvoeren van een correcte stemopwarming, zowel op niveau van
stemoefeningen (voice), stemhygïene & lichaamszorg (body) en mindset (mind). Naast je stem “opwarmen” is het ook belangrijk om je stem te herstellen bij ziekte of
overbelasting. Wanneer je stem het in de toekomst als podiumkunstenaar acuut laat afweten, zal je na het volgen van deze opleiding in staat zijn om gerichte stappen te
ondernemen om je stem te sturen in de richting die je zelf wil en alsnog je stem onder controle te krijgen. Er wordt dieper ingegaan op je stem als totaalinstrument.

Daarnaast hebben we met Mind The Voice een speciale stemtrainer ontworpen, namelijk de SOVT-Trainer. Die stemtrainer helpt je om de opwarming en herstel van je stem beter te laten verlopen. Daarnaast biedt hij je ook de mogelijkheden om je stem verder te gaan verkennen, te trainen en je stembereik/kleurenpalet uit te breiden.

 

meer info en inschrijven

https://www.podiumkunsten.be/opleidingen/stemtraining-voor-zangers-en-acteurs/4343

Praktische informatie

Hanswijkstraat, 63
2800 Mechelen
België
Van 09-12-2021 tot 09-12-2021
€ 0,00 met opleidingskrediet (voor al wie werkt in PC 304)
€ 115,00 zonder opleidingskrediet

Docent

Tiffany Veys

Tiffany Veys is head vocal coach & founder van Mind The Voice, een uniek steminstituut in België voor sprekers en zangers. Ze is auteur van het boek “Mind The Voice. Zo leer je zingen!” en co-auteur van het boek “De Stembijbel“. Ze is co-founder van de Mind The Voice SOVT-trainer, een vernieuwende voice trainer om de stem te herstellen, op te warmen en te trainen én is pionier van een eigen methodiek met als kernfilosofie: de link tussen stem, lichaam & geest.