Casting | Alex (protagonist) | Acteur.be

CutTheDrama


Logo du directeur de casting

Alex (protagonist)

Film
Acteur
Vergoed

Beschrijving van de casting

Een prille twintiger genaamd Alex treedt met succes in de voetsporen van zijn vader mits de hulp van zijn beste vriend, zijn moeder en zijn vaste vriendin. Gaandeweg stapelen de misdaden zich op en geraken ze alsmaar dieper verweven in het web van misdaad. Door koelbloedig reageren demonstreert Alex hoe hij negatieve gebeurtenissen kan laten uitdraaien in hun voordeel.

Een dramatisch en intrigerend verhaal over liefde, misdaad, eerzucht en vergevingsgezindheid tot uiting gebracht met gevatte, humoristische en sterke dialogen in het West-Europa van de vroege jaren 2000.

Arena: West-Europa, vroege jaren 2000
Toon: Dramatisch, intrigerend, humoristisch
Thematiek: Liefde, misdaad, eerzucht en vergevingsgezindheid
Stijl: Gevat en humoristisch, donkere ondertoon, sterke dialogen

Alex (protagonist)

Alex, de protagonist, is in hoofdorde dominant helder blauw karakter met onderliggend dominant vurig rood. Deze jongeman heeft een hoog empathisch vermogen en kan zich snel inleven in andermans situatie. Spijtig genoeg gebruikt hij het gaandeweg doorheen de film meer en meer om druk uit te oefenen op anderen. Alex is op jonge leeftijd zijn vader kwijtgeraakt en dat laat een litteken op zijn ziel na in die zin dat het zijn denken beïnvloedt: sommige beslissingen die hij neemt zijn gebaseerd op wat hun ouders (zijn vader & de vader van Gavin) overkomen zijn. Alex is een voorzichtig en nauwkeurig iemand die regelmatig die op voorhand de details van zijn doortrapte plannen met iedereen grondig doorneemt. Het is eigenlijk een kalm en eerder introvert iemand die ook grote waarde hecht aan goed gekleed gaan. Een jongeman met een ferme gestalte die door zijn waardige – soms ietwat stijve – houding een bepaalde autoriteit of maturiteit uitstraalt: veel mensen ervaren dit als een aantrekkelijke eigenschap. Zijn gevatte opmerkingen zijn typerend voor hem en hij kan situaties erg snel inschatten. In het verhaal is het een erg late tiener of een zeer prille twintiger, eerder blondbruin met halflang haar dat hij goed verzorgt, net zoals de rest van zijn lichaam. Alex schijnt een ideale observator/hervormer te zijn.

Profiel
Acteur
Kenmerken
Geslacht : Mannelijk Speelleeftijd : 18 jaar Speelleeftijd : 20-25 jaar