Over Acteur.be | Acteur.be

←Alle artikels

Over Acteur.be

Ken je Acteur.be (nog) niet?

Acteur.be is een referentiewebsite voor acteurs en professionele artiesten uit de audiovisuele sector (bioscoop & televisie) en podiumkunsten (theater, dans, straatkunsten) in België. Op maat gemaakt voor zowel artiesten als casting directors, en dankzij relevante en verrijkende partnerschappen, bevordert de website connecties en artistieke uitwisselingen tussen alle beroepen binnen deze sectoren. Zo verenigt het platform een gemeenschap van allerlei soorten artiesten, werkgevers, instellingen, productiestructuren, …

Sinds de oprichting in 2002 door acteurs van het Conservatorium van Brussel is de franstalige zustersite Comedien.be zeer snel een effectief instrument gebleken. De uitwisselingen, contacten en daardoor verkregen werkgelegenheden in de podium- & audiovisuele kunsten vermenigvuldigen zich in sneltempo.

In 2018, vijftien jaar na de lancering van Comedien.be, startten wij een nieuw hoofdstuk in dit verhaal. De filosofie blijft onveranderd, maar we hebben onszelf enkele cruciale uitdagingen gesteld: de interface werd volledig herzien zodat deze voldoet aan de vereisten van een steeds evoluerende gemeenschap, de ontwikkeling van de Vlaamse zusterwebsite Acteur.be, en het opstarten van samenwerkingen met hogescholen en belangrijke spelers binnen het culturele milieu. Dit alles steeds met hetzelfde doel: inspelen op de vragen en behoeften van artiesten en werkgevers, om zo de opbouw van netwerken binnen de sector aan te moedigen.

Vanuit deze gedachte is Acteur.be tot stand gekomen, de Nederlandstalige zusterwebsite van Comedien.be. Dankzij deze mirror-website wordt het mogelijk om de twee databases van artiesten uit het hele land te samen te voegen en uitwisselingen tussen de gemeenschappen te stimuleren. Acteur.be - Comedien.be is de enige virtuele ruimte die zo'n uitgebreide database van artiesten aanbiedt.

Daarnaast heeft de website zijn categorieën uitgebreid: kinderen, tieners, people, en nog een heleboel andere beroepen uit de audiovisuele sector en de podiumkunsten!

 

Acteur.be, dat is :

> Een zeer nauwkeurige zoekmachine voor alle recruiters, met uitgebreide criteria

> Partnerschappen met Franstalige en Nederlandstalige casting directors om de integratie van acteurs op de arbeidsmarkt te bevorderen

> Een handige online tool voor rekruteerders, voor de selectie van artiesten 

> Oproepen & casting calls gereserveerd voor de leden op basis van hun profiel

> Partnerschappen met hogescholen die de mogelijkheid hebben om hun Masterstudenten en alumni een inschrijving binnen deze gemeenschap van artiesten aan te bieden aan een voordelig tarief.

> Een persoonlijke profielpagina om de zichtbaarheid van artiesten te bevorderen, waar zij makkelijk updates kunnen toevoegen van hun activiteiten en nieuws

> Aangepaste functies om uitwisselingen tussen artiesten aan te moedigen

> … en een heleboel anderen tools ontwikkeld op maat van de sector