Profiel van Lien Thys | Acteur.be

Lien Thys

Actrice, Theatermaker

Leeftijd

29 jaar

Stad

Antwerpen (België)

Moedertaal (of -talen)

Nederlands

Telefoon

+32476304188

Kenmerken

Vaardigheden

Moedertaal (of -talen)

Nederlands

Telefoon

+32476304188

Vaardigheden

Autorijbewijs

Bekijk alle vaardigheden

Nieuws

Podium

Na de repetitie geselecteerd voor @nieuwjong op Het Theaterfestival

De Carrousel

van tot

Prijzen & Onderscheidingen

Nominated for Best Acting - Watersprite Film Festival (UK), 2016

Vind mij op…

Professionele ervaringen

Actrice | Theater

John & Jane

2020

In de rol van : Jane
Regisseur : Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel

Een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber.

image

Stukken van Mensen

2020

In de rol van : Actrice

Stukken Van Mensen is een onvoorbereid, onvoorspelbaar, onverstelbaar, onontkoombaar, onbetaalbaar, onovertroffen, onpartijdig, ontbijtspek, onafgebroken, ongebruikelijk, ondertiteld, ontwapenend, ontroerend toneelfeestje dat draait om ongebreideld plezier. Met ontelbare onderbetaalde gastacteurs!

image

The Last Tall Man

2019

In de rol van : Actrice
Auteur / scenarist : Jonathan van der Horst
Regisseur : Jonathan van der Horst

De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Tot een jonge geslepen interviewster zijn positie in vraag stelt en zijn zelfbeeld aan het wankelen brengt. Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, exploreert The Last Tall Man wat er met zijn ondergang verloren gaat en wat er uit zijn as zal herrijzen. In een vlambare cocktail van conservatieve en progressieve stemmen werpt zij een fris perspectief op de hedendaagse wereld.

image

Ondine

2018

Regisseur : Jeroen De Man
Met : Evgenia Brendes, Keja Klaasje Kwestro, Joris Smit, Hein van der Heijden, Mona Mina Leon, Zoë Heyninck, Stefan de Walle, Jaap Spijkers, Mark Rietman, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Mees Walter, Emma Josten, Simme Wouters, Deun Donders, Jurriaan van Seters, Eeke Boonstra

De jonge waternimf Ondine groeit op in een geheimzinnig bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op Hans, ridder von Wittenstein zu Wittenstein neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden. Als de Koning der Watergeesten zijn wraak komt halen, wordt de burcht van de Wittensteins overspoeld. De geesten van het liefdespaar worden verruïneerd. De fonteinen van het paleis spuiten meters hoog. De wereld huilt.

image

Bangerik

2018

Regisseur : Stef Lernous
Met : Gert Jochems, Kirsten Pieters, Lukas Smolders, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel

Betoverend hoogstandje met griezelige rasacteurs, een bijzondere Jan De Smet en bangelijk veel schmink

image

Camus / Absurde Held

2017

Met : Koen De Graeve, Joris Van den Brande, Ryszard Turbiasz, Pieter Genard, Günther Lesage

Absurde Held is een voorstelling die hulde brengt aan de absurde held die de schrijver - wiens naam we niet zullen noemen - zelf geworden is toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een autoaccident terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen. In, rond en tussen ‘s mans oeuvre gaat LAZARUS op zoek naar verwantschap, ontroering en engagement, naar opstand en aanvaarding, naar trefzekere woorden en kraakheldere gedachten, naar de geur van gebakken vis en de geluiden van een zomernacht aan zee.

image

Actrice | Videoclip

Voor Europa

2020

In de rol van : Actrice
Auteur / scenarist : Ellen Schoenaerts
Regisseur : Ralf Demesmaeker

Ellen Schoenaerts en haar vaste muzikanten (Liesa Van Der Aa, Tijs Delbeke en Ephraim Cielen). Met 'Voor Europa' releaset Schoenaerts een verbindend nummer waarin ze hoopt op inspiratie, constructie, nuance en samenhang in onze samenleving.

image

Bitterzoet

2019

In de rol van : Actrice
Auteur / scenarist : Eefje de Visser
Regisseur : Tobias Jansen

Eefje de Visser is al lang geen vreemde meer op het muziektoneel van de Lage Landen, als een van de voortrekkers van de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Toch lijkt de hype rond de muzikante, die intussen Nederland voor Gent inruilde, nu pas een hoogtepunt te bereiken. Bitterzoet, haar eerste plaat op vier jaar tijd, werd dan ook uitgebreid gepromoot, en ook haar bejubelde optreden op Eurosonic Noorderslag en samenwerking met Vlaams fenomeen Bazart zouden er wel voor iets tussen kunnen zitten.

image

Theatermaker | Theater

Na de repetitie

2020

Auteur / scenarist : Ingmar Bergman, Tim Bogaerts, Lien Thys

"Dus jij vindt dat ik toneelspeel in mijn privéleven? Mensen zijn dankbaar als je ze het gezicht laat zien dat ze van je verwachten. Ben jij altijd echt?" We ontmoeten twee jonge kunstenaars op scène, vurig aan het werk om de perfecte theatervoorstelling te creëren. In de uiteenlopende pogingen om dit ultieme doel te bereiken dringt geleidelijk aan de realiteit van buiten het theater de zaal in. Wanneer deze realiteit clasht met de geënsceneerde werkelijkheid kijken de acteurs elkaar aan met de vraag: wie spreekt er? Lien en Tim balanceren op de scheidingslijn tussen het gerepeteerde en het werkelijke. Na de repetitie biedt een caleidoscopische blik op het proces van het eindeloos herscheppen van je dromen, jezelf en de ander.

image

Actrice | Film

Stacey and the Alien

2016

Auteur / scenarist : Nelson Polfliet
Regisseur : Nelson Polfliet
Met : Anouk Fortunier, Ineke Nijssen, Elke Shari Van den Broeck, Renée Vervaet

De 18-jarige cheerleader Stacey kan het verlies van haar onlangs overleden moeder niet verwerken. Ze beslist om het lichaam van haar moeder verborgen te houden in huis en bijt zich vast in de illusie dat ze op die manier hun leven samen kunnen blijven verderzetten.

image

Professionele opleidingen

Hoger kunstonderwijs

Master Drama / Acteren

RITCS School of Arts,  2018, diploma behaald

Er wordt over mij gepraat

Prijzen & Onderscheidingen

Nominated for Best Acting - Watersprite Film Festival (UK), 2016

Ik gebruik ook…

Media

Foto''s

image
image
image

Video's

Audio

Kenmerken & vaardigheden

Uiterlijk

Type
Blank
Grootte
171-175 cm
Lichaamsbouw
S
Ogen
blauw
Haar
Blond
Speelleeftijd
25-30 jaar

Talen

  • Nederlands -  moedertaal
  • Frans -  basiskennis
  • Engels -  basiskennis