KASKkrakers, een kortfilmprogramma vol KASK alumni! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
KASKkrakers, een kortfilmprogramma vol KASK alumni!

In dit programma zet KASK Cinema nieuwe kortfilms naast elkaar die gemaakt zijn door KASK-alumni. De makers delen niet enkel hun opleidingsinstituut, allen getuigen ze in hun werk van een poëtische benadering van de realiteit.

Wij kijken graag naar mensen op het scherm, en soms lijkt dat het enige wat we doen. De focus op onze eigen diersoort is zo ingebakken dat een kloof tussen mens en dier bevestigd wordt.

In 'Het geluk van honden' (Nina de Vroome, 2018, 23’) wordt de blik omgekeerd. Net dat menselijke lichaam staat centraal in '50.000 SCANS: ACT III / IV / VIII' (Benjamin Verhoeven, 2018, 9’), een deel van Benjamin Verhoevens reeks 'Scanning Cinema', dat de vraag stelt hoe de choreografie van het lichaam zich verhoudt tot de manier waarop het geregistreerd wordt.

De geest voorbij het lichaam is een tabula rasa in 'Frequencies' (Thomas R Peeters, 2018, 13’): in een ongedefinieerde omgeving verrichten enkele werkers een oneindige cyclus van arbeid. Wat speelt in hun hoofd wanneer de ketting verstoord wordt? De setting van 'Dvalemodus' (Mattias Decraene & Bieke Depoorter, 2017, 9’) is allesbepalend voor wie er in ronddwaalt. We zien enkele taferelen van de inwoners van een klein dorpje in het koude noorden van Noorwegen, gewikkeld in een dikke duisternis.

We sluiten ook af in duisternis. In 'It' (Anouk De Clercq & Tom Callemin, 2017, 13’) laat een blinde ons een eclips zien, licht en donker ontmoeten elkaar.

In aanwezigheid van de makers. De vertoning vangt aan om 20u30 in KASK Cinema.

Coverfoto © 'Dvalemodus' (Matthias Decraene & Bieke Depoorter)
Tekst © KASK Cinema

Bronartikel op Kortfilm.be
Auteur: Niels Putman