Toch Theater: Coronaproof voorstellingen gezocht! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Toch Theater: Coronaproof voorstellingen gezocht!

Speelkansen op onze drie zomerse theaterweekends op drie verschillende locaties: Westouter, Hasselt en Aarschot. Stel je kandidaat voor 1 april.

OPENDOEK wil jou en je gezelschap weer aan het spelen krijgen. Daarom organiseren we tijdens de zomer zelf drie theaterweekends op drie verschillende locaties: Westouter, Hasselt en Aarschot. Het zijn  speelkansen in de openlucht. We plannen theaterwandelingen, podcasts en ... avondvullende voorstellingen

We zoeken jou! 

Zin om deze kans te grijpen? Om je aan te melden met een voorstelling die al langer in je hoofd speelt? Of om dat uitgesteld stuk eindelijk te spelen?  Dat kan! 


Wij zoeken voorstellingen die op locatie kunnen gespeeld worden en dus weinig techniek vragen. We maken ruimte voor familievoorstellingen en producties voor en door jongeren. Maar ook figurentheater, muziektheater, bewegingstheater, teksttheater, … zijn welkom.  


Speelplekken en data: 

  • 9, 10 en 11 juli in Westouter.
  • 28 en 29 augustus in Hasselt. 
  • 10 en 12 september in Aarschot. 

Heb je wel een project, maar passen deze datums of locaties niet? OPENDOEK stimuleert en ondersteunt steden en gemeenten die zelf aan de slag gaan om deze zomer theater op de kaart te zetten. Wij kunnen op zoek gaan naar een match en jouw project doorsturen naar geïnteresseerde lokale besturen. 

Durf te dromen! 

"Waarom nu, wanneer er niet gerepeteerd mag worden, toch een oproep?”, horen we je vragen. 


We willen je laten dromen. 

We willen het vuur aanwakkeren. 

We willen je uitnodigen de eerste zaadjes te planten, zodat ze kunnen kiemen. 

Zodat, wanneer repeteren opnieuw mag, je al een heel boeket aan ideeën en projecten hebt. 

Voorwaarden 

Maar we zijn niet naïef. Ook in de zomer zullen we met veel preventiemaatregelen rekening moeten houden. Daarom geven we enkele richtlijnen mee: 

  • Zorg dat voorstelling buiten kan gespeeld worden. 
  • Beperk het aantal acteurs. 
  • Zorg voor afstand tussen je spelers. 
  • Let erop dat ook de repetities veilig gebeuren.

Hou hier rekening mee in je beslissing om je aan te melden. 

Hoe aanmelden? 

Vul dit formulier in en leg ons je concept uit. Wees zo concreet mogelijk. Het is belangrijk dat wij een zo volledig mogelijk beeld krijgen van hoe je voorstelling, performance of productie er zal uitzien. 
 

Waarom niet creatief zijn met je aanmelding, en je concept uitleggen via een podcast, filmpje, fotocollage, …? Extra bestanden kunnen geüpload worden via het formulier. 

DEADLINE: 1 APRIL 

 

Bron : Opendoek