Onze leden in de kijker : Vincent Van Sande en Lien Wildemeersch schitteren in "Beginners" | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker : Vincent Van Sande en Lien Wildemeersch schitteren in "Beginners"

De Amerikaanse schrijver Raymond Carver werd wereldberoemd met zijn kortverhalen over menselijke melancholie en stille tragedies. Zijn personages zijn vastgelopen in een ongelukkige relatie en weggestopte dromen. In een verlangen naar iets nieuws brengen ze zichzelf aan het wankelen. Oude zekerheden vallen snel uit elkaar. Niemand fileert de menselijke conditie zo vlijmscherp als Carver.

Regisseur Piet Arfeuille (Ivanov, GAZ …) en cineaste Nathalie Teirlinck (Le Passé Devant Nous) duiken samen in het universum van Carver. Het belooft een opwindende visuele en theatrale gebeurtenis te worden. Net als in de verhalen van Carver zal de spanning te snijden zijn. Wie destijds hun Yesterday (or how we felt about the rumour) (2011) zag, weet dat dit duo filmisch theater maakt. 

Vijf kortverhalen worden met elkaar verweven tot één klepper van een voorstelling met een indrukwekkende cast: Katelijne Verbeke, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande, Lien Wildemeersch, e.a.

 


©Sofie Debackere 

 

De voorstelling gaat in premère in De Grote Post in Oostende op 24 januari 2019.
Bekijk de volledige lijst met speeldata op de website van Theater Malpertuis.

In het kader van deze voorstelling kan je op 13 december een vertoning van de film 'Le Passé Devant Nous' bijwonen.
Na de filmvertoning interviewt acteur Michaël Pas filmregisseur Nathalie Teirlinck. Ongetwijfeld zullen ze het ook over 'Beginners' hebben.

 

Bronnen: MalpertuisUitInVlaanderen