Open call - beeldende kunsten : BELGICART | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open call - beeldende kunsten : BELGICART

Heb jij nog nooit tentoongesteld in een museum of galerie, maar is dat iets waar je van droomt? Ben je tussen 12 en 100 jaar en wil je deel uitmaken van een groepsexpo? Ben jij iemand met een bijzonder talent voor beeldende kunst en vind je, om welke reden dan ook, moeilijk de weg naar de tekenacademie of naar het professionele circuit?

Stuur dan vóór 6 april 2020 foto’s van drie werken – schilderijen, tekeningen of grafisch werk – met afmetingen door naar belgicart@bozar.be
Voeg ook een korte brief toe (max 200 woorden) met jouw motivatie om deel te nemen aan dit project.

De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten in september 2020. Curator Sam Dillemans, bijgestaan door een jury, maakt een eerste selectie voor de groepstentoonstelling. In een tweede fase biedt BOZAR aan 15 deelnemers workshops door Sam Dillemans aan op 26 mei en 4 juni 2020. 

BOZAR en Sam Dillemans willen het talent van beginnende of onbekende kunstenaars zichtbaarheid en een extra duwtje in de rug geven, in het bijzonder talent dat de diversiteit in ons land weerspiegelt. De stap naar een tentoonstellingsruimte is voor vele kunstenaars groot. We willen nieuwe verhalen aan bod laten komen en uitwisselingen tussen kunstenaars stimuleren. Voor dit project doen we een beroep op het schildersoog en de begeleiding van Sam Dillemans. We focussen op schilderkunst en aanverwante disciplines. 

Belgicart maakt deel uit van Next Generation, Please!, een project van BOZAR dat tot doel heeft burgerparticipatie te creëren door middel van artistieke creatie.

 

Bron: BOZAR