BREEDBEELD Film School | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD Film School

De BREEDBEELD Film School is een gloednieuw project van BREEDBEELD dat met een brede waaier aan initiatieven filmmakers wil ondersteunen in hun werk, zowel creatief als praktisch. In een combinatie van workshops en masterclasses worden specifieke facetten van het filmveld uitgediept.

Tijdens de BREEDBEELD Film School bekijken we bijvoorbeeld hoe productie, distributie en subsidieaanvragen in elkaar zitten in ons land, maar reiken tegelijk voorbeelden aan van buiten de gangbare paden. We nemen daarnaast verschillende aspecten van het filmmaken zelf onder de loep, van cinematografie en belichting tot geluid, acteursregie en montage. In masterclasses komen cineasten zelf hun werk toelichten, met het accent op hun proces. Inzicht in de taal van cinema en de beheersing ervan vormen namelijk een goede basis voor het ontwikkelen van eigen concepten.
           

Daarnaast wil BREEDBEELD met de Film School ook een verbindende factor zijn, een plaats waar mensen met elkaar in contact komen. Film is immers bij uitstek een kunstvorm die je in team beoefent en waarbij de juiste persoon op de juiste plaats een wereld van verschil kan maken. De Film School wordt een nomadisch project met activiteiten gespreid over Vlaanderen en Brussel. Het open karakter van het project laat ons de ruimte om op maat te werken en concreet in te spelen op de steeds veranderende noden van filmmakers.
 
Deze eerst activiteiten van de BREEDBEELD Film School gaan door in De Studio in Antwerpen, in wisselwerking met het filmfestival Point of U van Hakuna.

Reserveer alvast 3, 4 en 5 april in je agenda. Het programma wordt later nog bekend gemaakt.

De BREEDBEELD Film School is een samenwerking met Hakuna, De Studio, De CinemaCinea en Acteur.be. BREEDBEELD werkt met steun van de Vlaamse overheid.

 

Bron : Breedbeeld