BREEDBEELD : wedstrijd KAMMERSPIEL voor filmmakers | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD : wedstrijd KAMMERSPIEL voor filmmakers

Dat filmmaken een groepsgebeuren is, is een open deur in trappen. Filmmaken vraagt tijd, ruimte, decors, acteurs, een crew, materiaal... Maar wat kan je als filmmaker creëren binnen de regels van de lockdown? Kunnen de limiteringen van de quarantaine misschien net bevrijdend werken en jullie stimuleren tot nieuwe artistieke paden en het verkennen van nieuwe formats? BREEDBEELD daagt je uit om van de nood een deugd te maken en er creatief mee aan de slag te gaan!

“Kammerspiel” is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar kleine, intieme drama’s. Intiem zal het in quarantaine zeker worden, maar je mag deze open call zo ruim interpreteren als je wil: van fictie en documentaire, tot zuiver visuele en experimentele werken, over de lockdown of net helemaal niet. Of misschien is dit het moment om net volop te beginnen animeren? Welk Spiel er ook in jouw Kammer past, everything goes.
 

Voorlopig kleven we geen deadline op deze open call, net als de lockdown zelf bekijken we het stap voor stap. Stuur je werk dus gewoon in wanneer het klaar is. Naargelang de inzendingen delen we regelmatig de interessantste films met het publiek via onze sociale media. Je maakt ook kans om een film-survival-pakket te winnen. Inzenden doe je via een link naar de film via youtube of vimeo. Als je film afgeschermd zou staan, geef dan zeker ook het paswoord mee. Blijf intussen vooral gezond én creatief!
 

Deelnemen kan via deze link!

 

Bron: BREEDBEELD