BREEDBEELD Kortfilmfestival 2020 gaat online | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD Kortfilmfestival 2020 gaat online

Het zal u niet ontgaan zijn: er circuleert in onze contreien een virus dat corona heet. Het luistert ook naar de naam covid-19, al is 'luisteren' waarschijnlijk te veel gezegd... Een fysieke editie van het BREEDBEELD kortfilmfestival, zoals die gepland stond in De Studio, is daardoor helaas niet langer aan de orde. Als veilig en maatschappelijk verantwoord alternatief gaan we daarom voor een online editie van het kortfilmfestival!

Het festival focust op opkomend talent en vertoont meer dan 40 kortfilms, gespreid over vier luiken competitiefilms en vijf gastprogramma’s. Tijdens De Nacht van de Jeugdzonde halen ook enkele gevestigde namen uit de filmwereld samen met Jan Verheyen hun vroege kortfilms van stal.

Bij BREEDBEELD geloven we heel erg dat een kortfilmfestival, meer dan louter filmvertoningen, een broeiplaats is van creativiteit en een plekwaar ideeën uitgewisseld worden. Net daarom vinden we het belangrijk om ook in deze periode het BREEDBEELD Kortfilmfestival te organiseren, cineasten te stimuleren en kortfilms te bekijken zoals ze bedoeld zijn; op groot scherm.


Alle info en de volledige programmatie vind je op de festivalwebsite!

 

Bron : Breedbeeld

Coverfoto : Landschap Is Jager, Simon Debbaut-L'Ecluse