BREEDBEELD online kortfilmfestival | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD online kortfilmfestival

Elke week een nieuwe lading kortfilms uit de selectie van het BREEDBEELD kortfilmfestival 2019, sommige met interviews met de makers erbij.

 

Deze week op het programma : 

In the Palace - Nelson Polfliet

Wanneer bejaarde danseres Elvira haar overleden echtgenoot Jean een laatste keer wenst terug te zien, is het de duivel die haar komt ophalen.

Mars, Oman - Vanessa Del Campo

Astronauten in de woestijn van Oman. Of is het Mars? Bedoeïnen, ruimteschepen, woestijnschepen, twee jonge Omani meisjes die gepassioneerd zijn door het heelal én een verloren regisseur die reflecteert over het leven in dit universum en de relatie tussen ontdekkingsreizen, het nomadische en de vrijheid. 

Rhizoma - Santiago Pérez Rodríguez

Honden en zendmasten. Frequenties van vlees en elektrisch gejank. Een verontrustende sfeer waarin het dierlijke, het organische en het industriële met elkaar vermengd worden. 

Ascending Double Helix - Vito A. Rowlands

Een man worstelt met zijn geloof en wordt gevangen tussen hemelvaart en val. 

Waithood - Louisiana Mees

Athene, 2018. 44% van de jeugd is werkloos. De film presenteert zichzelf in een documentaire vorm, maar desondanks bewegen de niet professioneel opgeleide acteurs zich voort in een fictioneel plot. De prent toont een generatie verloren in niemandsland, dwalend buiten het klaslokaal en de arbeidsmarkt. Vijf jong-volwassenen ontlopen het wachten op een onbeduidende toekomst door vertier te zoeken in de luxueuze Airbnb-woningen die één van hen voor een schamele vergoeding schoonmaakt. Boven op de daken kijken ze uit over een stad in beroering, dagdromend over een wereld vol mogelijkheden.

 

Bekijk het volledige programma online en stem op jouw favoriete film via deze link!

 

Bron : Breedbeeld