BREEDBEELD scenario-begeleiding | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD scenario-begeleiding

Broed je op een idee voor een kortfilm? Op zoek naar gerichte feedback en begeleiding bij je scenario?

De “BREEDBEELD scenariobegeleiding” zet je op weg en begeleid je van jouw concept richting een draaiklaar kortfilmscenario.

Scenariste Nele Vandael begeleidt in drie sessies vijf scenaristen in hun schrijfproces. De besprekingen gebeuren telkens in groep, zodat je ook van het werk en de feedback van de andere deelnemers dingen kan opsteken. Wanneer er te veel inschrijvingen zijn, selecteren we de deelnemers op basis van hun idee en synopsis. 


Hoe gaat het concreet in zijn werk?

Stuur ons tegen 25 april een halve A4 pagina waarin je jouw idee uitlegt. Die halve pagina bevat een titel, logline (de inhoud in één zin verpakt), genre, thema en pitch (iets uitgebreidere omschrijving van het idee van je kortfilm).

Nadien maken wij een selectie uit de inzendingen. De geselecteerden werken een treatment uit tegen de eerste sessie. Je stuurt je materiaal telkens enkele dagen op voorhand in, zodat Nele de tijd heeft om op voorhand alles door te nemen. De deelnemers krijgen ook elkaars scripts te lezen, zodat je mee bent met mekaars proces en ook daar een dialoog over kan ontstaan tijdens de sessies. De begeleidingssessies gaan door in Antwerpen en kosten 60 euro. Die betaal je uiteraard pas als je geselecteerd bent.
 

De data van de sessies op een rijtje:

  • sessie 1: Dinsdag 21 mei, 20 u.

  • sessie 2: Dinsdag 4 juni, 20 u.

  • sessie 3: Dinsdag 18 juni, 20 u.

 

Nele Vandael (26) behaalde in 2013 de Bachelor Film aan het RITCS. Hierna koos ze ervoor zich meer te focussen op scenario en behaalde met grote onderscheiding de Master Scenarioschrijven met een televisiereeks. Na haar studie maakte ze twee jaar deel uit van de writers’ room van de Eyeworks-productie “Zie mij graag”. Ze maakt deel uit van het Grensoverschijdend Collectief. Momenteel werkt ze met het collectief aan “Chicago”, een nieuwe reeks van Adil El Arbi en Billal Fallah.

 

Schrijf je in via de website van Breedbeeld!

 

Bron : Breedbeeld