BREEDBEELD Workshop : Schrijven met montage | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD Workshop : Schrijven met montage

In deze workshop nodigen wij je uit om met een frisse blik naar je eigen montageproces te kijken. We vertrekken vanuit het idee dat montage veel meer kan zijn dan slechts de beste takes aan elkaar plakken. In deze workshop benaderen we montage als hét moment van creatie. Monteren staat hier qua creatieve impact minstens gelijk aan het schrijven van het scenario of het filmen zelf. De workshop wordt gegeven door Rik Chaubet en georganiseerd i.s.m. Ongezien Kort.

Voor wie?

Jij komt naar ons met een eigen project waarmee je vastzit, waarover je onzeker bent, dat je graag eens overhoop wilt gooien… De montagetafel is het werkveld, maar wat daarbinnen gebeurt laten we afhangen van de noden van de deelnemers. Klassiekere fictiefilms en documentaires zijn zeker welkom, maar we richten ons hier ook op alternatiever audiovisueel werk zoals bijvoorbeeld video essays,… Zolang je jezelf maar als maker beschouwt en bereid bent je montageproces als moment van creatie te benaderen. Jij voorziet het materiaal en wij helpen je vervolgens om er iets moois uit te halen. Het vertrekpunt van de workshop is dat je iets hebt dat je op een tijdslijn in Adobe Premiere kan laten zien. Beginnende filmmakers die met hun eerste project bezig zijn, zijn dus ook zeker welkom! De workshop bestaat uit drie sessies van 1,5 uur en kost €45.


Wanneer?

De workshop zal plaatsvinden op 3 verschillende zaterdagen, data af te spreken met de begeleider. De tijd tussen iedere workshop is bedoeld om met de gegeven begeleiding aan de slag te gaan. Tegen de volgende sessie zal dan telkens de progressie of het gebrek daaraan worden besproken en daarop worden verder gewerkt.

Heb je interesse in deze workshop, schrijf je dan in voor woensdag 30 september. Geef bij je inschrijving een zo concreet mogelijke een omschrijving van wat je graag uit de workshop zou willen halen. Hoe helderder je vraag of probleem is, hoe beter wij ons kunnen voorbereiden om op maat te ondersteunen in jouw project.


Door wie?

De workshop wordt gegeven door Rik Chaubet. Hij maakte de kortfilms 'Burn One Out' en 'Montgolfière' en verschillende videoclips. Naast regie deed hij hierbij telkens zelf de montage. Tegenwoordig werkt Rik ook als monteur mee aan andermans projecten, zolang er maar een beetje speelruimte in de montage is. Hij hoopt vooral zijn liefde en maakplezier voor het montageproces wat te kunnen overdragen. In dit video-essay geeft Rik uitleg over zijn visie op film en montage.

 

Praktische info 

30 SEPTEMBER 2020 - 31 DECEMBER 2020

Deadline om in te schrijven: woensdag 30 september De workshop start op zaterdag 10 oktober. Nadien data af te spreken met de begeleider, telkens op zaterdag.

Kantoor BREEDBEELD

Vorstermanstraat 7,bus 1.5 - 2000 Antwerpen

€45 (voor drie individuele sessies van 1,5 uur)

yirka@breedbeeld.org

 

Inschrijven doe je hier!

 

Bron : BREEDBEELD