Cosmos-Kosmos Showcase | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Cosmos-Kosmos Showcase

De Cosmos-Kosmos Showcase wordt een namiddag vol artistieke creatie & work-in-progress, op zaterdag 26 juni in La Tricoterie in Brussel.

Op deze namiddag presenteren makers zowel afgewerkte projecten als work-in-progress van telkens ongeveer dertig minuten: lezingen, try-outs, fragmenten uit een voorstelling, korte films of performances, ... gevolgd door een uitwisseling met het publiek.

 

Het programma

13u30    Deuren open

14u         Jackie - LIEN WILDEMEERSCH

14u45      Stilte. Stilte - LIVIA PERNEEL

15u30     Pauze 

16u          Het groeien van de bomen - VEROLINE VANDERBEEK

16u45      OUSINDI

17u30       Oscar & Oma Rozerood - KWINTEN VAN HEDEN

18u15        Einde

 

De projecten

JACKIE    |   Lien Wildemeersch

Een theatermonoloog met als vertrekpunt de fascinatie van Lien voor Jacqueline du Pré, een geniale celliste die MS kreeg toen ze 28 was. Abrupt werd haar 'alles' ontnomen. In deze voorstelling onderzoekt Lien de link tussen Jackie en zichzelf met thema's als identiteit (en het verlies ervan) en de onvoorspelbaarheid en eindigheid van 'la vie'. Maar vooral de onverenigbare kloof tussen de schoonheid van (Jackies) muziek en de wrede brutaliteit van ziekte en dood. Samen met cellist Benjamin Glorieux en dramaturg Daan Borloo probeert Lien Wildemeersch taal te geven aan wat onbevattelijk is. 

 

STILTE . SILENCE   |   Liva Perneel

Met de kortfilm 'STILTE' verdiept Livia Perneel zich in thema’s en vertelstijlen die haar nauw aan het hart liggen en actueel zijn, zoals: zelfliefde, ecologie, diversiteit, inclusiviteit, female-gaze en dit alles verweven in de meertalige hoofdstad Brussel en haar geboortestad, Oostende.

 

Het groeien van de bomen   |   Veroline Vanderbeek

Veroline Vanderbeek is de laatste telg van een eeuwenoude banketbakkersfamilie van zeven generaties. Ze wil geen bakker zijn, maar actrice en staat op het punt de familietraditie te doorbreken. Ze voelt zich schuldig: niet alleen tegenover haar familie, maar ook tegenover de traditie waarvan ze de schoonheid onderkent. Deze breuk is de trigger voor haar eerste voorstelling. Die bestaat uit de magisch-realistische toneeltekst 'Het groeien van de bomen' van Pieter De Buysser en haar zelfgeschreven monoloog 'telg'.

 

 

Oushindi   |   Lénaïc Brulé

Lénaïc en Jonathan richtten Oushindi op na een reis naar Indië, waar ze beïnvloed werden door de Oosterse cultuur in Amma’s ashram. Oushindi speelt meditatieve concerten en experimenteert met klankwerk met Tibetaanse klankschalen, gongs en andere traditionele instrumenten. 

 

Oscar & Oma Rozerood   |   Kwinten Van Heden

‘Oscar & Oma Rozerood' wordt de moderne, sprookjesachtige theaterbewerking van de roman 'Oscar et La Dame Rose' van E.E. Schmitt. Dat boek vertelt het verhaal van de tienjarige Oscar die aan terminale leukemie lijdt, maar die door een bijzonder spelletje toch nog de kans krijgt een volledig mensenleven te 'leven'. Zo raakt het verhaal op humoristische toon essentiële (levens)vragen aan: wat maakt het leven de moeite waard en hoe nemen we er afscheid van? 

 

Deze namiddag wordt georganiseerd onder voorbehoud van de geldende Covid19-richtlijnen en zal ten allen tijde de social distancing maatregelen respecteren. Conform de geldende Covid19-maatregelen zijn de plaatsen beperkt.

 

We raden je ten zeerste aan om je plaats te reserveren: first come, first served!


 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag 26 juni | 13.30 - 18.30

La Tricoterie, Brussel

 

€3  voor leden van Acteur.be 

€6  voor niet-leden van Acteur.be 

 

Aangekochte tickets zijn niet inwisselbaar of restitueerbaar.

 

Reserveer je ticket via deze link !

 

Vragen?

info@cosmos-kosmos.be