Cosmos-Kosmos Showcase : Open call voor artistieke projecten | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Cosmos-Kosmos Showcase : Open call voor artistieke projecten

De Cosmos-Kosmos Showcase wordt een namiddag vol artistieke creatie & work-in-progress!
Voor de eerste editie lanceren wij een open call voor creatieve projecten in alle disciplines en alle stadia van ontwikkeling.

Cosmos-Kosmos?

Cosmos-Kosmos.be is een platform voor creatie en crowdfunding van artistieke projecten.

Het platform tracht alle makers te stimuleren die nog geen eigen netwerk of subsidie circuits hebben geïntegreerd in hun traject, of die extra hulp zoeken om projecten te ontwikkelen op innovatie en alternatieve wijze. Het platform is toegankelijk voor alle artistieke disciplines en cross-over projecten, in alle stadia van ontwikkeling.

Showcase?

Op zaterdag 29 mei 2021 organiseren wij een showcase voor artistiek werk in La Tricoterie in Brussel

Op deze namiddag presenteren makers zowel afgewerkte projecten als work-in-progress van telkens ongeveer dertig minuten: lezingen, try-outs, fragmenten uit een voorstelling, korte film of performance, ... gevolgd door een Q&A of feedbacksessie, naargelang de behoeften van de artiesten.  

Dé kans om ideeën te testen en je werk verder te ontwikkelen!

Oproep voor artistieke projecten?

  • Je kan je aanmelden met een afgewerkt project of een work-in-progress

  • Alle artistieke disciplines en cross-over projecten komen in aanmerking

  • We verwachten een voorstel voor een showcase van max. 30 minuten

  • De oproep richt zich tot de creatie van nieuw werk (creatiejaar 2021). Projecten die al een uitgebreid vertoningsparcours achter de rug hebben, komen helaas niet in aanmerking.

  • Je project dient reeds gepubliceerd te zijn op Cosmos-Kosmos.be, of je dient je project te registreren op Cosmos-Kosmos na een positieve evaluatie. Je jaarlijkse bijdrage wordt je op dat moment gratis aangeboden door Acteur.be / Comedien.be

  • Je kan je zowel als individuele maker of als collectief aanmelden

  • Je dient in je voorstel rekening te houden met de social distancing maatregelen en veiligheidsvoorschriften voor het publiek.

  • De deadline voor het registreren van je project is 31 maart 2021.


Selectieprocedure & praktische info

Na de registratiedeadline wordt een voorselectie gemaakt van max. 10 projecten. De makers van deze projecten zullen worden uitgenodigd voor een (virtueel) gesprek of presentatie, waarna de definitieve selectie zal worden gecommuniceerd via mail. 

Er wordt een vergoeding voorzien per project voor de artiest(en). Deze wordt na afloop van de showcase betaald. 

Voor de showcase zelf voorziet Cosmos-Kosmos.be de zaal en zaalinrichting, een podium of scherm indien nodig, een audio-installatie en ondersteuning door een technieker voor de showcase. Alle andere benodigdheden (specifieke decors, technisch materiaal, ...) dient door de deelnemer(s) zelf worden voorzien.

Deze namiddag wordt georganiseerd onder voorbehoud van de geldende Covid19-richtlijnen en zal ten allen tijde de social distancing maatregelen respecteren. Wij hopen samen met de volledige cultuursector op een versoepeling van de maatregelen tegen die datum. Indien dat niet het geval is, zal gezocht worden naar  alternatieve vertoningsmogelijkheden samen met de artiesten.

Hoe aanmelden? 

Dat kan via deze link!

Nog vragen?

Contacteer ons via info@cosmos-kosmos.be