Court & Kort : kortfilmavond op 5 augustus! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Court & Kort : kortfilmavond op 5 augustus!

Op 5 augustus presenteren Cosmos-Kosmos.be en het nieuwe filmtijdschrift Fantômas een avond met recente Belgische kortfilms in de Brusselse Palace.

De makers stellen prangende vragen over communicatie.
Klaar voor een gesprek?

De andere: hel of hemel? Voor het hoofdpersonage in de animatiefilm Monachopsis zijn andere mensen vijandige vlekken. Of maken de angsten van het ‘ik’ hen zo onoverkomelijk lastig in de omgang? In de vorm van deze korte film zien we de huiver voor de ander geprojecteerd. Angst regeert ook in oorlogsgebieden, zo toont So We Live. Tijdens een elektriciteitspanne in een belegerde stad lopen bij kaarslicht meerdere conversaties van een Syrische familie door elkaar. Zodra er opnieuw stroom is in hun appartement, komt de buitenwereld weer binnen. Het gesprek wordt er echter niet gemakkelijker op. In een heel andere context brengt Holiday een Belgische familie samen op een vakantieweekend. Onuitgesproken spanningen sluimeren onder het schijnbaar vrolijke getater en barsten open in pinnige verwijten. Kan over koetjes en kalfjes praten ook bevrijdend in plaats van verstikkend werken? Parler de la pluie et du beau temps laat de schoonheid zien van zogezegd onbeduidende communicatie, in gebarentaal van poppen tegen een pekzwarte achtergrond. Ook Mono no aware communiceert (deels) via gebaren, geïmproviseerd door één actrice, terwijl ze luisterde naar herinneringen van jonge vrouwen aan vaak intieme momenten.

Cosmos-Kosmos.be, een tweetalig platform voor artistieke projecten-in-wording, en het nieuwe filmtijdschrift Fantômas presenteren samen een selectie recente Belgische films over het delen van wat eigenlijk niet overdraagbaar is. De communicatie in intieme kring wordt vertaald naar het publieke forum via film. Telkens raakt het banale aan het urgente. Telkens staat er iets op het spel. 

Bij de vertoning op 5 augustus komen de makers zelf meer toelichting geven bij hun films in een nagesprek met Alexis van Stratum.

 

Praktische Info

donderdag 5 augustus   19.00 - 21.00
Cinema Palace, Brussel

Tickets : € 7,50 - € 9,30 

Leden van Acteur.be genieten van een voordeeltarief voor deze kortfilmavond! 

  • Toon aan de kassa jouw online profiel op je smartphone.
  • Via de website kan je de optie "DEMANDEUR D'EMPLOI" aanklikken, en op de avond zelf je profiel tonen bij het ophalen van je tickets.

 

Alle info & tickets vind je via deze link!

 

Met de steun van PlayRight+