Open call: Culture for Solidarity | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open call: Culture for Solidarity

Het Europese Culturele Fonds is op zoek naar ‘fantasierijke’ culturele initiatieven die inzetten op solidariteit en die Europa als één grote publieke open ruimte beschouwen.

Dit als antwoord op de coronacrisis waar grenzen gesloten werden en reisrestricties en regels rond social distancing het sociale contact onmogelijk maakten. 

Individuen en organisaties kunnen hun projecten tussen 22 juni en 14 juli indienen. Er worden tot 15 beurzen toegekend. De beurzen variëren tussen 5000 en 50 000 euro. Het kan om compleet nieuwe initiatieven gaan of uitbreiding van al bestaande activiteiten. Kosten voor materiaal, administratie, online co-working communicatie tools, productie, personeel en inhuren van expertise komen in aanmerking.

De European Cultural Foundation (ECF) is een onafhankelijke stichting die al bijna 65 jaar in heel Europa actief is. Het doel van ECF is het ondersteunen en bevorderen van grensoverschrijdende culturele activiteiten in Europa, die een bijdrage leveren aan een open, inclusieve en democratische samenleving. Dit doet zij door het geven van subsidies, het uitvoeren van programma's, het ondersteunen van netwerken, onderzoek, lobbyen voor een effectief Europees cultuurbeleid en de jaarlijkse uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture.

Meer info vind je hier !

 

Bron : Cultuurloket