Cultuurloket online opleidingen - Lente 2020 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Cultuurloket online opleidingen - Lente 2020

Cultuurloket organiseert gratis webinars om je bij te scholen als cultureel ondernemenr

Financieringsmix

De cultuursector is hard getroffen door de coronacrisis. Om een doorstart te kunnen maken, is naast subsidie de toegang tot aanvullende financiering meer dan ooit een noodzaak. In deze webinar-reeks bespreken we de verschillende bouwstenen van een duurzaam financieel plan.

30 april, 12.00 - 13.00 

Info & inschrijven

 

Crowdfunding

Dit webinar gaat in op de basics van crowdfunding voor de cultuursector: welke vormen van crowdfunding bestaan er, wat zijn de voor- en nadelen, voor welke financieringsbehoeftes is crowdfunding geschikt en welke platformen bestaan er in België?

5 mei, 12.00 - 13.00

Info & inschrijven

 

Kunstenaarsstatuut

In dit webinar gaat Marie-Louise Reedijk, juridisch consulent bij Cultuurloket, dieper in op die regels, wie er voor in aanmerking komt en welke voordelen ze bieden.

7 mei, 12.00 - 13.00

Info & inschrijven

 

Overmacht

Overmacht is een term die we tijdens deze coronacrisis al vaak gehoord hebben. De annulatie van een evenement omwille van de corona-maatregelen wordt gezien als overmacht. In de tijdelijke werkloosheid is er ook sprake van een procedure wegens overmacht.

Maar wat betekent deze term nu juridisch? Wat zijn de gevolgen van het inroepen van overmacht? En hoe houd je er in de toekomst rekening mee als je een contract afsluit?

11 mei, 15.00 - 16.00

Info & inschrijven

 

Kasplanning

Hoe weet je dat je steeds voldoende op de rekening hebt staan om aan je financiële verplichtingen te voldoen? In deze introductie tonen we wat een kasplanning inhoudt en hoe het je kan helpen om de stand van je bankrekening te voorspellen.

19 mei, 12.00 - 13.00

Info & inschrijven

 

Bron : Cultuurloket