Danspunt D'INSPIRATIEDAG 2020 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Danspunt D'INSPIRATIEDAG 2020

d’inspiratiedag is dé trefdag voor iedereen die bezig is met een danswerking of dansproject. De volgende editie vindt plaats op maandag 23 maart 2020 in de Beursschouwburg in Brussel.

Onder de noemer Dancing for money focussen we op het thema “aanvullende financiering voor je dansproject”.

Over dit evenement

Hoe kan je jouw dansvereniging of dansproject financieren? Waar kan je middelen vinden? Wat is de beste strategie om je inkomsten te diversifiëren? Hoe begin je aan een zoektocht naar partners of sponsors? Hoe verhoog je je eigen inkomsten? Hoe maak je een ondernemingsplan?

In samenwerking met Cultuurloket nodigt Danspunt een reeks experts en ervaringsdeskundigen uit. Zij bezorgen je een hoop informatie, tips en inspiratie over verschillende vormen van financiering, zoals crowdfunding, sponsoring, businessplanning, friendraising … En je ontmoet er mensen van Trooper, De Nationale Loterij, Cera Foundation en Sabam4culture.

 

Programma

12u00: Onthaal

12u30 - 13u45: De financieringsmix (plenaire infosessie)

Ben je een idee aan het uitwerken of plan je een project, dan vraag je je geregeld af … Hoe gaan we dit betalen? Met andere woorden: hoe financieren we onze plannen?

Annemie Verlinden (Cultuurloket) overloopt de verschillende mogelijke financieringsvormen voor een organisatie. We bekijken hoe we een keuze kunnen maken tussen eigen inkomsten, subsidies, crowdfunding, sponsoring, leningen, … Daarnaast onderzoeken we de impact daarvan op de werking en financiële draagkracht van je organisatie.

Op het einde van deze plenaire sessie stellen we ook de aanwezige experten van d'inspiratiedag voor.

14u00 - 14u45: Gesprekstafel

Luister in kleine groepen (maximum 10 personen) naar de ervaring van experts, wissel ervaring uit en stel je vragen.

Kies uit:


15u00 - 15u45: Meet & greet

Maak kennis met enkele aanvullende financieringskanalen. Sluit je aan bij enkele initiatieven naar keuze voor een introductie tot hun werking en een ontmoeting met de medewerkers.

 

16u00 - 16u45: Gesprekstafel

Luister in kleine groepen (maximum 10 personen) naar de ervaring van experts, wissel ervaring uit en stel je vragen.

Kies uit:

 

16u45 - ...: Napraten

Met een drankje.

 

Deelnemen

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.
Het aantal plaatsen is beperkt.


Schrijf je hier in.

 

Werk mee

Naar aanleiding van d'inspiratiedag ontwikkelde Danspunt een online bevraging over de financiering en het ondernemerschap in de danssector.

Met jouw input gaan we aan de slag. Zeker invullen dus! Lees meer.

 

Bron : Danspunt