Dansvitrine Genk : feedback voor choreografen | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Dansvitrine Genk : feedback voor choreografen

Je bent volop bezig met het maken van een eigen choreografie. Je danst en dolt, zwoegt en zweet, probeert en repeteert, valt en zet door. Je bent er bijna. Nog een beetje schrappen, nog een beetje schaven …

Wat als een expert je feedback op maat zou kunnen geven bij jouw work-in-progress?
Wat als je na de coaching van Dansvitrine nog sterker in je schoenen zou staan? En klaar bent om jouw choreografie te brengen voor een enthousiast publiek?

 

HOE WERKT HET?

21/06/19: deadline inzendingen
Jij stuurt een demofilmpje in van jouw creatie of work in progress. Dansvitrine laat het zien aan een team van dansexperten, die de projecten selecteert waar ze artistiek groeipotentieel in zien.

8/09/19: toonmoment
Je krijgt de kans om jouw work in progress te tonen aan straffe dansexperten. Zij luisteren naar jouw verhaal, gaan met je in gesprek over waar je naartoe wil en geven constructieve feedback op je werk. Als er te veel inschrijvingen zijn, wordt er op voorhand een selectie gemaakt op basis van artistieke groei, originaliteit en creativiteit. Elke deelnemer aan het toonmoment krijgt coaching van een expert, meedoen is dus sowieso waardevol!

9/09/19 > 20/12/19: coachingtraject
Het feedbackteam selecteert een tiental projecten die een aantal weken intensieve coaching krijgen van een expert. Zo werk je toe naar een volwaardige voorstelling.

21/12/19: jouw voorstelling op de Dansvitrine
Laat jezelf en je creatie zien voor een volle zaal in C-mine!

 

VOOR WIE?

Choreograaf, solodanser, duo, groep of gezelschap? Ballet, buikdans, urban, hiphop, capoeira, dabke, tango of een cross-over van stijlen? Al heel wat ervaring of kom je nog maar net kijken? Zit je nog volop in je creatieproces of is je voorstelling zo goed als af? Bij de Dansvitrine draait het vooral om creativiteit, goesting en talentontwikkeling. Iedereen is welkom om zich in te schrijven!

 

WHAT’S IN IT FOR YOU?

  • professionele feedback op jouw werk
  • coaching op maat: of je nu doorgaat naar de laatste ronde of niet, iedereen krijgt advies en coaching
  • een podium én een publiek voor jouw voorstelling

 

IK SCHRIJF ME IN

 

ARE YOU IN?

De Vijf Vitrinevuistregels:

  1. Zorg dat jouw demo (min. 5 minuten) een goed beeld geeft van waar je naartoe wil. Je mag gerust een opname maken van een repetitie, je voorstelling hoeft nog niet af te zijn. Ook je video hoeft niet professioneel of artistiek gemonteerd te zijn. Een tip: film niet op een buitenlocatie, maar in een zaal. Zo krijgen we een beter beeld. Opgelet: één inschrijving per choreograaf.
  2. Is jouw voorstelling al in première gegaan? Dan mag de voorstelling maximum één jaar oud zijn.
  3. Laat je creativiteit de vrije loop! Aan hokjesdenken doen we niet: genre-overschrijdend, dans gemengd met video, circus of theater, anything goes….
  4. … behalve ingewikkelde decors of belichting. Omdat we verschillende projecten op één dag willen laten zien, zijn complexe change-overs jammer genoeg niet mogelijk.
  5. Inschrijven en geselecteerd worden = meedoen. Hou 8 september 2019(toonmoment) en 21 december 2019 (voorstelling) dus zeker vrij, en laat dit ook weten aan je dansers!

 

Bron: Dansvitrine, Kunstenpunt