Kunstcampus Summer School & Zomerstage 'De Nieuwe Spelers' | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Kunstcampus Summer School & Zomerstage 'De Nieuwe Spelers'

3 weken kunst maken in deSingel?

De Singel stelt het aanbod van Summer School 2019 aan u voor! 

Het programma, van ma 12 aug - ma 02 sep, bevat zowel kort- als langlopende, zowel discipline-overschrijdend als verdiepende en zowel gespecialiseerde als introducerende workshops, met tal van toonmomenten die publiek toegankelijk zijn. Voor de derde keer op rij zetten zij hun deuren in de zomer wagenwijd open. 

Of wil je graag zelf deelnemen? Grijp jouw kans en maak een keuze uit het uiteenlopend programma, waarbij je kan rekenen op hoog aangeschreven professionele ondersteuning.

Na het succesvolle debuut op de podia van Flagey en Concertgebouw Brugge zal het Youth Orchestra Flanders olv. Stéphane Denève ook in de Blauwe zaal debuteren.

Zoek je liever het intieme samenspel op? Vorm dan met Scarabee een ensemble en laat je verleiden door de charmes van de kamermuziek.

Simultaan vinden ook de zomerstages muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen plaats, een kennismaking met de instrumentdocenten van het Antwerps Conservatorium.

Creatie staat centraal bij de workshops van Nadar en ChampdAction! Samen met het Gaudeamus-festival (Utrecht) selecteert Nadar enkele veelbelovende componisten die de kans krijgen een week lang nauw samen te werken met het ensemble en ervaren coaches. En ook ChampdAction richt zijn interdisciplinair LAbO voor de achtste keer in. Of creëer je liever een eigen podcast? Onderzoek de kracht van audio en bouw verder aan de podcastrevolutie met AudioCollectief SCHIK. 

Als professionele danser (in spe) kan je opnieuw aansluiten bij de ‘Summer Intensive’ van Eastman. ‘Mantle of the Expert’ pakt met zijn derde editie nog grootser uit: er worden niet één, maar twee workshops georganiseerd. De ene is bedoeld voor leerkrachten lager onderwijs, de andere voor leerkrachten woordkunst-drama. 

Daarnaast moedigen we dansers met of zonder beperking aan deel te nemen aan de inclusiedans ‘Summer Dance Workshop’ olv. de Zweedse sterdansers Madeleine Månsson en Peder Nilsson.

De Nieuwe Spelers Zomerstage 

Tegelijk faciliteert De Singel de weg richting kunsteducatie voor wie dit geen evidentie is. Het ontbreekt je niet aan enthousiasme, maar je bent toch nog niet zeker van een opleiding binnen de podiumkunsten? Dan is de nieuwe spelers zomerstage iets voor jou! 

Onder begeleiding van professionele kunstenaars, leer je tijdens 'de nieuwe spelers zomerstage' (een van) volgende disciplines kennen: 

Woordkunst/Spoken Word
Je eigen tekst schrijven, en die brengen op het podium. Jouw stem vinden, zowel op papier als in een performance. Van slam en stand up tot korte verhalen en poëzie, jij staat met jouw tekst op de scene.

Spelen 
Je krijgt een initiatie acteren. Je leert werken met verschillende teksten, ontdekt hoe je je lichaam kan bewegen in de ruimte en je verbeelding gebruiken. 

Muziekperformance/Songwriting 
Je wordt ondergedompeld in muziek. Tijdens deze workshop leer je hoe je muziek kan maken, songs schrijven, en hoe je deze brengt op het podium.
 


prijs € 28

duur 7 uur

 

meer informatie/inschrijven → www.denieuwespelers.be/inschrijven
Je kan het formulier invullen tem. 31 juli 2019. De plaatsen zijn beperkt. Je wordt geselecteerd op basis van motivatie. 

Bron: deSingel