Masterclass Femke Gyselinck : Discours van een bewegend lichaam | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Masterclass Femke Gyselinck : Discours van een bewegend lichaam

Op donderdag 10 juni 2021 organiseert Acteur.be samen met choreografe & danseres Femke Gyselinck een workshop "Discours van een bewegend lichaam" !

Deze workshop is een uitnodiging om te experimenteren met het idee hoe ‘sprekend’ een bewegend lichaam kan zijn en hoe we retorische kwaliteiten kunnen vertalen naar het lichaam.

Hoe kan muzikaliteit zich in bewegingen of gestes manifesteren en hoe kunnen we diverse gradaties van expressiviteit bereiken in elk individueel lichaam?

Concreet bestaat de workshop uit een eerste luik waar we aan de hand van eenvoudige improvisatorische oefeningen het lichaam gaan opwarmen en focussen op het ontwikkelen van diverse kwaliteiten en dynamieken om zo een individuele manier van bewegen te vinden.

Het tweede luik van de workshop focust op het ‘schrijven’ van bewegingen. Dit gaan we doen aan de hand van één nummer waarbij we de lyrics van de song gaan vertalen naar beweging.

OVER DE DOCENTE

Femke Gyselinck (België, 1983) is danseres en choreografe.

Na het afronden van haar studies aan P.A.R.T.S in 2006 werkte ze als freelance danseres met onder meer Eleanor Bauer, Andros Zinsbrowne, Esther Venrooy. Ze werkte 9 jaar als artistiek assistent van Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker.

In haar eigen werk zoekt ze naar een danstaal die nauw verweven is met tekst en muziek die een boude performativiteit combineert met een fijne vorm van expressiviteit.

In 2018 maakte ze het duet Flamer samen met haar broer Lander, een drummer (STUFF., LABtrio).

In samenwerking met Romina Lischka & het Hathor Consort creëerde ze 2 dansvoorstellingen:  Lachrimae or Seven Teares op muziek van John Dowland & Annelies Van Parys en vervolgens L’Echo Du Danube op muziek van Johannes Schenck. 

In 2020 ging de muzikale dansvoor­stel­ling Moving Ballads in première. Met de Canadese legende Joni Mitchell als inspiratie zoekt ze in Moving Ballads naar ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics, lyriek, choreografie en improvisatie. 

Ze is verbonden als docente bij de bachelor opleiding Performing Arts aan het Kask (HoGent) en maakt deel uit van de faculty van P.A.R.T.S.

Praktische info 

Datum : donderdag 10 juni 2021, van 10u tot 16u.
Locatie : Zinnema, Brussel
Kostprijs : Leden Acteur.be    € 50
                      Niet-leden               € 65


Danservaring is geen vereiste, de workshop is open voor alle geïnteresseerden.

Inschrijven voor deze workshop doe je dit formulier in te vullen.


Aanmelden kan tot 30 mei. Plaatsen zijn beperkt.

Voor deze workshop zullen de social distancing regels worden gerespecteerd. Er worden slechts 10 deelnemers geselecteerd, die ieder een afgescheiden dansruimte zullen toegewezen krijgen.

 

Coverfoto (c) Robbrecht Desmet
Portret (c)  Elies Van Renterghem