Filmfestival Oostende 2019 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Filmfestival Oostende 2019

Van 6 tot 14 september vindt in Oostende het Filmfestival Oostende plaats !

Sinds vorig jaar is de Vlaamse kortfilmcompetitie ook een vaste waarde op Filmfestival Oostende. Een zestal korte films gaan er begin september in Belgische première.

Het belooft een gevarieerd programma te worden, met onder meer het zinderende ‘Zombies’ van muzikant-regisseur Baloji dat meteen in het oog springt. Zijn experimentele muziekvideo won enkele maanden geleden al de Principal Prize op het oudste kortfilmfestival ter wereld in Oberhausen

Nog meer muziek in de documentaire van Jan Beddegenoodts: ‘Sama’ is een portret van de Palestijnse DJ Sama Abdulhadi, dé leading lady van een nieuwe generatie techno dj’s.  Hun films nemen het op tegen opmerkelijk studentenwerk van Capucine Miller (‘Dutchgaria’) en Laura Van Passel (‘Le temps qui reste’), respectievelijke alumni van KASK en RITCS.

Dan is er ook nog ‘Wildernis’ van Benjamin Sprengers, gemaakt met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Tax Shelter-systeem. In zijn bevreemdende film spelen Bruno Vanden Broecke en Inge Paulussen dokters in een nogal raar afdoend hospitaal. In Tony Schollaerts debuutfilm 'Stage IV' tenslotte wil een jonge mama nog één keer schitteren voor de dierbaarste persoon in haar leven vooraleer ze afscheid neemt van de wereld.

PRIJZENPOT

Deze zes regisseurs dingen mee naar de hoofdprijs voor Beste Film van €2500, geschonken door Amplo. De prijs voor het beste scenario en de film met de beste cinematografie worden geschonken door respectievelijk auteursrechtenorganisatie deAuteurs en cameraverhuurbedrijf Camalot België.

In de jury zetelen Berlinale Generation Shorts-coördinator Nora Gerwig, kortfilmprogrammator in Cannes Wim Vanacker en festivaldistributie-expert Wouter Jansen van Some Shorts.

Het kortfilmprogramma is te zien op vrijdag 13 september om 17u in Kinepolis Oostende. De prijzen worden diezelfde avond al bekend gemaakt.

 

Het volledige programma van het festival vind je op de website! 

 

Bron : Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto © Filmfestival Oostende