Are You Series? fêteert televisiefictie | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Are You Series? fêteert televisiefictie

Van 10 tot 16 december pakt BOZAR uit met Are You Series?

Een gevestigde waarde, want het enige Belgische festival rond televisieseries vindt al voor de zesde keer plaats. Dat series een eigen festival krijgen, hoeft niet langer te verbazen. Het zogenaamde gouden tijdperk van de tv-serie doet grenzen vervagen, en leidde ertoe dat grote namen uit de filmindustrie zoals Fincher, Campion, Scorcese en Lynch de oversteek waagden. Het zorgt ook steeds prominenter voor uitwassen naar de filmfestivals. 'Top of The Lake: China Girl' en 'Twin Peaks : The Return' werden respectievelijk op de filmfestivals van Berlijn en Cannes getoond in 2017.

De openingsavond van Are You Series? kleurt zwart-geel-rood met het tweede seizoen van de RTBF-productie ennemi public. Van het door Tom Lenaerts en auteur Paul Baeten Gronda geschreven 'Over Water' zijn de eerste twee afleveringen te zien. De reeks, over een voormalige televisiester die na een ontwenningskuur gaat werken bij zijn schoonvader in de haven om toenadering te zoeken tot zijn vrouw en zoon, volgt in 2019 op Eén. Ook van de partij is de dag van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos, waarin een gijzelneming tijdens een bankoverval uitgewerkt wordt. Exclusief kan je het niet noemen, want Telenet-abonnees kunnen er via Play More al sinds maart naar kijken. Volgend jaar zendt Vier de serie uit.

Traditiegetrouw tekenen enkele eregasten present. Adam Price geeft een masterclass en stelt het tweede seizoen van ride upon the storm voor, waarin hij een traditionele familie van Deense dominees volgt. Price maakte furore in de periode 2010-2013 met zijn politieke drama Borgen, dat verhaalde over een (fictieve) eerste vrouwelijke Deense premier. Een hoogtepunt belooft het Noorse state of happiness te worden, dat vorig jaar op de eerste editie van CanneSeries de prijzen voor beste scenario en beste muziek veroverde. De miniserie vindt plaats anno 1969, wanneer de eerste aardolielagen in de Noordzee voor de Noorse kust gevonden worden. Het lot van vier jongeren wordt opgehangen aan de welvaart belovende boom van de olie-industrie. Ook het Italiaanse il miracolo bewees al zijn waarde met jury- en acteursprijzen op het Franse festival Séries Mania, en brengt een mysterie rond een bloed wenend Mariabeeld. Afsluiten doet Are You Series? met de spionagereeks 'Condor', gebaseerd op de roman Six Days of the Condor van James Grady en de filmadaptatie Three Days of the Condor van Sydney Pollack.

Voor meer info en tickets, surf je naar bozar.be/areyouseries.

Bron : Filmmagie
Auteur : Niels Laveren

Ook onze leden zullen te zien zijn tijdens de vele vertoningen op Are You Series!

In De Dag vinden we o.a. leden van Acteur.be Sofie DecleirMichel BauwensAbbas Shirafkan, Circé Lethem en Paul van Hest terug.


(foto : Telenet)


Ennemi Public Seizoen 2 heeft als cast o.a. leden van Acteur.be Eric GodonKris Cuppens  Sylvain DaïLucas TavernierFrédéric ClouEvgeny Makarov & Adonis Danieletto.

De serie werd deels gecast door Michaël Bier (adk-kasting), een van de partners van ons platform.


(foto : RTBF)