My Darling Quarantine start online festival | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
My Darling Quarantine start online festival

De coronacrisis doet allerlei initiatieven ontstaan. Kersvers online kortfilmmagazine "Talking Shorts" lanceert het My Darling Quarantine Short Film Festival. Gratis, maar met de kans om de medische sector te steunen.

Omwille van het coronavirus vallen allerlei kortfilmfestivals in het water, onder andere International Short Film Festival in Nijmegen, Glasgow Short Film Festival, Short Waves Festival in Polen en Festival Regard in Canada. Gelukkig biedt het www een alternatief. De festivallocatie van My Darling Quaraintaine is de website van Talking Shorts. Het virtuele startschot weerklonk gisteren en je kan het festival volgen zolang de huidige problematiek aanhoudt.

Per week maakt My Darling Quarantine Short Film Festival zeven kortfilms beschikbaar, gecureerd door ‘The International Short Film Community’. Programmators van kortfilmfestivals van over de hele wereld sturen daarvoor hun favorieten door. Met een muisklik kan je stemmen op je favoriete kortfilm van de week.

Op het digitale menu voor de komende dagen staat een heel uiteenlopend aanbod rond het toepasselijke thema dystopie. Wie dezer dagen angstig door de supermarkt loopt, vermijdt best de het vrolijk gekleurde, maar lugubere THE DAY THE BEANS RUN OUT over hamstergedrag na een zombie-apocalyps. In POSTCARDS FROM THE END OF THE WORLD gaat een familie dan weer al zonnebadend het einde van de wereld tegemoet, terwijl THE FOREST een dystopische toekomst toont waarin mensen vervreemd zijn van de natuur.

In tijden van quarantaine laat het absurd-komische en verrassend muzikale HITTING MY HEAD ON THE WORLD je toch een stukje van de wereld zien. Ook muzikaal is NO CHURCH IN THE WILD, een videoclip van Kanye West en Jay Z. Daarnaast verkent WALKING STICK dertien twijgjes tot in de details en vindt een man in het onheilspellende BON APPÉTIT een nieuwe manier om zijn honger naar macht te stillen.

Onder de rubriek ‘Short Talk’ zet Talking Shorts ook audio-interviews online. In het eerste gesprek praat Enrico Vennuci, oprichter van het magazine, met Anna Henckel-Donnersmarck, curator van de Berlinale Shorts.

Naast het entertainen van mensen in quarantaine, wil My Darling Quarantine Short Film Festival hulpverleners een hart onder de riem steken. Daarvoor heeft het een inzamelactie op poten gezet waarbij vijftig procent van het geschonken bedrag naar Medicins Sans Frontiers gaat. De andere helft van het bedrag gaat naar wie in de culturele sector het hardst getroffen is door de crisis. Je kan de kortfilms gratis bekijken, maar het festivalteam spoort iedereen aan een bijdrage te leveren.


Bron : Filmmagie
Auteur : Katrijn Bekers
Coverfoto: Hitting My Head on the World