Open Call for Artists : Follow Your Art | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open Call for Artists : Follow Your Art

De verspreiding van de COVID-19-pandemie treft de kunst- en cultuursector op schokkende en ongeëvenaarde wijze. Alle optredens, festivals, concerten, tentoonstellingen zijn geannuleerd sinds de begindagen van het COVID-19-virus.

Follow your Art is een non-profitorganisatie die in het leven werd geroepen om artiesten en art workers te helpen tijdens de COVID-19-crisis.

Onafhankelijke artiesten, techniekers en contractarbeiders zitten zonder werk en inkomsten. Deze reeds kwetsbare gemeenschap beleeft zeer moeilijke tijden zonder zekerheid voor de nabije, middellange of zelfs verre toekomst, worstelend om in hun basisbehoeften te voorzien.

Follow Your Art start daarom een inzamelactie van fondsen om getroffen artiesten te helpen een deel van hun basisbehoeften veilig te stellen, zoals het betalen van rekeningen, huur, tegoeden, voedsel en hopelijk wat verlichting te bieden en een bijdrage te leveren om hen te ondersteunen in het volgen van hun kunst.

Open Call

Follow your Art lanceert een open call voor freelance artiesten & art workers van 500 euro na validatie van hun aanvraag.

  • De kandidaat moet het bewijs leveren van geannuleerde evenementen tijdens de corona-crisis;
  • De kandidaat ontvangt geen werkloosheidsuitkering;
  • Steunaanvragen worden beoordeeld in de volgorde waarin ze worden ontvangen.

Follow your Art heeft als doel 50 artiesten in 3 verschillende landen te ondersteunen.
In verschillende fases zullen we artiesten in verschillende landen ondersteunen. De eerste geldinzameling is gericht op kunstenaars en art workers in België, Italië en Tunesië.

Meld je hier aan voor de open call

Doneren

Je kan ook een donatie storten voor dit project via de crowdfunding.

Die vind je via deze link

 

Bron : Follow Your Art