KASK GRADUATION 2020 | DRAMA FESTIVAL Off/On | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
KASK GRADUATION 2020 | DRAMA FESTIVAL Off/On

Het is geen nieuws. Afgelopen academiejaar was, om ondertussen wel gekende reden, een jaar als geen ander.

Bij KASK Drama konden net voor het land op slot ging nog 2 masterproeven gepresenteerd worden voor volle zalen (Scenes uit een huwelijk, masterproef van Lucie Plasschaert en Joeri Happel en Baby, masterproef van Arne De Tremerie). De masterproeven van Mitch Van Landeghem (The rules of attraction), Martijn Gielen (are you close), Manon De Baecke (Het Laatste Eiland) en Anna Franziska Jäger (Bartlebabe) daarentegen speelden enkel voor een zeer beperkt publiek van jury en mentoren. En ook ons jaarlijks dramafestival in juni ihkv GRADUATION 2020 diende te worden uitgesteld.

Momenteel is het nog steeds niet evident om deze afstudeervoorstell(ing)en te bundelen in een uitgesteld dramafestival zoals we dat gewoon zijn en kennen van vorige jaren. Daarom: GRADUATION 2020 Drama Festival ON/OFF.

GRADUATION 2020 Drama Festival OFF

Het GRADUATION 2020 Drama Festival OFF  is een programma met daarin de “offline” & “off-campus” hernemingen van (zogoed als) alle afstudeervoorstellingen drama die de komende maanden op de agenda van bevriende theaterhuizen staan. 

 • Op het Love at First Sight  festival in Antwerpen (17 tem 26/9) kan je o.a. gaan kijken naar Scenes uit een huwelijkare you close en Bartlebabe.. Ook heel wat KASK Drama alumni presenteren er nieuw werk. 
   
 • Van 2 tem 7 december zijn enkele van onze masterstudenten te gast op het ITS festival in Amsterdam. (programma vanaf oktober online)
   
 • Van 16 tem 19 december presenteert De Grote Post Oostende ism o.a. TAZ en de 4 Vlaamse drama opleidingen (LUCA Drama, RITCS, Conservatorium Antwerpen en KASK Drama) het afstudeerfestival 2020stende met werken van afstuderende masterstudenten: Programma binnenkort online!
   
 • Campo presenteert op 16 en 17 december The rules of attraction en op 27 en 28 januari is Bartebabe aan de beurt.
   
 • Baby en Het laatste Eiland worden voorlopig niet hernomen. 

 

GRADUATION 2020 Drama Festival ON

Naast de live, offline voorstellingen kan je de video captaties van de masterproeven die enkel voor een beperkt publiek mochten presenteren ook tijdelijk online bekijken (van 18 tem 22 september). Deze captaties werden gerealiseerd door enkele van onze KASK Film studenten. (Yentl De Baets en Tillo Huygelen)

En zoals alle afstuderende KASK studenten heeft ook iedere afstuderende KASK Drama student een eigen pagina met meer info over haar of zijn masterproef.

 

Met ons OFF & ON programma proberen we in deze niet normale tijden het werk van onze afstuderende masterstudenten alsnog in de meer dan verdiende en noodzakelijke kijker te zetten. 

 

Bron : KASK Drama