KCB Musical presenteert : Masterclass Zang Edward Hoepelman | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
KCB Musical presenteert : Masterclass Zang Edward Hoepelman

Op zondag 24 maart kan je in Koninklijk Conservatorium Brussel, Musicalafdeling terecht voor een Masterclass van Edward Hoepelman !

Edward Hoepelman is Hoofdvak Docent Zang  & Artistiek Adviseur (Artistiek Verantwoordelijke) van de afstudeerrichting Muziektheater Regulier aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Edward Hoepelman studeerde zang aan het Brabants (Fontys) Conservatorium te Tilburg en het Conservatorium te Maastricht (waar hij ook vier jaar opera studeerde). Daarna kreeg hij de kans om in Aldebourgh (Engeland) bij Sir Peter Pears verder zijn studie voort te zetten. Hierna studeerde hij nog bij Maestro Arrigo Pola (Modena, Italië) en bij Prof. Hendrikus Rootering (Krefeld, Duitsland). Bij Bram Balfoort, Mia Kuipers (Sven Smit methode) en Horst Coblenzer (Coblenzer methode in Boldern, Zwitserland) studeerde hij adem- en stemtechnieken. Verder maakte hij vele studiereizen naar Londen, Wenen en New York. Ook studeerde hij bij Jo Estill, Gillyanne Kayes, Anne Marie Speed en Paul Farrington het E.V.T.S Systeem (Estill Voice Training Systems), een zeer uitgewerkte Amerikaanse zangmethode, die alle stemkwaliteiten behandelt van spreek-, opera-, tot belttechniek. Daarna studeerde hij bij de befaamde operatenor en coach James Mc Cray, zijn operatechniek. Ook verdiepte  hij zich Jaren lang bij Ingrid Voermans in de Lichtenberg Methode.  

Als uitvoerend zanger verleende hij zijn solistische medewerking aan vele opera’s, operettes, musicals en zarzuelas, maakte diverse radio- en cd. opnamen en werkte o.a. met het Metropool Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest en een Mariachi Orkest; met dit laatste orkest verzorgde hij vele shows in Nederland, Duitsland en België. Ook gaf hij vele liedrecitals o.a. met de harpiste Saskia Veen (met werken van o.a. B. Britten, R. Strauss, G. Faure, C. Debussy en H. Duparc).

Edward legt zich momenteel volledig toe op het lesgeven. Hij is mede oprichter van de Musicallfactory van het Factorium te Tilburg. (een parttime musical opleiding, die ook wel als een goede vooropleiding van de Muziektheater-opleiding wordt beschouwd). Hij was van 1995 tot 2001 verbonden als zangdocent aan de Fontys Dansacademie afdeling Musical. Vanaf het begin is hij als Hoofdvak Zangdocent en daarna ook als Artistiek Coördinator van de stemvakken en theorie verbonden aan het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater.

 

Praktische info

Zondag 24 maart   18u30-21u30

Actieve deelname : 30 euro
Toeschouwer : 15 euro

Tickets via kcbmusical@outlook.com
 (plaatsen zijn beperkt!)


Deze masterclass is perfect te combineren met de middagvoorstelling "Zie Mij" gebracht door de derdejaars studenten van Koninklijk Conservatorium Brussel Musicalafdeling, in een regie van Veerle Baetens en Cathy Vanderstappen.

Tickets voor deze voorstelling via kcb.musical.be (tickets beschikbaar vanaf 8 maart)
 

Musicalafdeling Koninklijk Conservatorium Brussel presenteert:
"ZIE MIJ" (met muziek van George Michael)

We vertellen het tragikomische verhaal van De Groep. Zij noemen zichzelf Kunstenaars, die alles met elkaar delen: atelier, woonst, lief, leed, mislukking, succes, elkaar … Tenminste zo lijkt het. Want wanneer één van hen na een grote doorbraak naar een villa met zwembad in L.A. verhuist, verandert alles waar De Groep eens voor stond.

Eén scheurde zich van hen af.
Eén keerde hen de rug toe
Eén ging hoger vliegen dan verwacht.

En dan … nodigt één hen uit om dit succes te delen, aan het zwembad in L.A., gezellig samen, gezellig decadent, in de hoop De Groep te herenigen.
Maar … kan er überhaupt nog gedeeld worden? Kunnen de vele blessures nog steeds verborgen blijven, of niet?


REGIE: Veerle Baetens & Cathy Vanderstappen
MUZIKALE LEIDING: Pietro Ramman
CAST: Ellen Dilles, Sarah Goethals, Jozefien Grossen, Stijn Proesmans, Jens Sauviller, Wout Sels, Inge Teeuwen, Nando Tilkin en Laure Ven


NIEUWE INGANG! Via hoofdingang (A- blok) de pijlen volgen richting C - blokNijverheidskaai 170, 1070-Anderlecht (Erasmus Hogeschool Brussel Block C)

(Reservatie kost: €3,00)

 

Bron : KCB Musical, Fontys Hogescholen