Musicalafdeling KCB presenteert 'Nine' | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Musicalafdeling KCB presenteert 'Nine'

'Nine’ is een romantische fantasie, een schildering van een creatief gedachtenproces over gebrek aan inspiratie. Een duel tussen jeugdige naïviteit en wijsheid op leeftijd.

Guido Contini is een beroemde filmregisseur die naar harmonie streeft, zowel in zijn carrière als in zijn privéleven. Zijn relatie met zijn vrouw wordt dramatisch nadat hij verzeild geraakt in verschillende affaires. Hij bevindt zich in een midlife crisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw scenario. De show wordt alleen in het Nederlands gespeeld.

De wereld van Fellini, het alterego, de wereld van Contini.

Venetië.

De gevierde filmregisseur Guido Contini nadert de veertig. Hij vecht tegen een midlife crisis en een writer’s block. In een poging een nieuw filmscript te maken, vlucht hij in zijn verbeelding, zijn verleden, zijn stemmen in zijn hoofd.

Het zijn de stemmen van de vrouwen in zijn leven, de vrouwen die Guido heeft liefgehad, de muzes van zijn inspiratie … Maestro Contini, nu even vastgelopen als zijn huwelijk.
 

In een poging om wat rust te vinden en zijn huwelijk met Luisa Del Forno te redden, gaan ze naar een spa in Venetië waar hij wordt opgejaagd door de pers met opdringerige vragen, zijn fans, de Lady of the Spa, zijn maîtresse Carla Albanese als ongenode gaste, zijn producente Liliane La Fleur die wil dat hij een musical maakt, recensente Stéphanie Necrophorus en filmster Claudia Nardi, muze van zijn grootste successen. Maar hij wordt vooral lastiggevallen door zichzelf.

Guido verzinkt in rêverieën over zijn kinderjaren en alle vrouwen in zijn leven.

Zijn fantasie wordt zijn realiteit in visoenen met zijn moeder die hij op jonge leeftijd verloren heeft, met de hoer Saraghina die ooit voor hem danste op een strand en hem over de liefde leerde, met de paters en de nonnen en de trauma’s van de katholieke kostschool Sint Sebastian.

Hij maakt uiteindelijk zijn script….

En al die tijd kijkt zijn vrouw Luisa.

Haar liefde verteert door angst voor haar man en een steeds groter wordende ontzetting over hun leven … voortvluchtige harten.

Actie! Cut!

 

Met studenten van de Musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel

 

Praktische info

Première op 5 december (uitverkocht)

Vrijdag 6 december t.e.m. maandag 9 december en woensdag 11 december t.e.m. zaterdag 14 december

Theatre hall block C, Nijverheidskaai 170 Anderlecht

Meer info en tickets

 

Bron: Koninklijk Conservatorium Brussel