Drie Vlaamse kortfilms naar Annecy | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Drie Vlaamse kortfilms naar Annecy

De Kortfilmselectie voor het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy is bekendgemaakt. Twee Vlaamse titels zijn geselecteerd voor de Officiële Kortfilmcompetitie van het Franse animatiefestival, dat voorlopig gepland staat om in hybride vorm plaats te vinden van 14 tot 19 juni. Het gaat om 'Easter eggs' van Nicolas Keppens en 'Tout contre toi' van Mélanie Robert. 'Ontbinding' van Dries Bogaert maakt deel uit van de Studentencompetitie.

'Easter eggs' volgt twee vrienden, Jason (12) en Kevin (15), op een absurde zoektocht naar de exotische vogels van de eigenaar van het Chinese restaurant die zelf ook verdwenen is. Het scenario en de regie zijn van Nicolas Keppens, die enkele jaren geleden samen met Matthias Phlips de succesfilm 'Wildebeest' maakte, een korte animatiefilm die tientallen internationale festivalselecties en een nominatie voor de European Film Awards in de wacht sleepte. In de stemmencast vinden we o.a. Victor Polster, de hoofdrolspeler in Lukas Dhonts 'Girl'.

De wereldpremière van 'Easter eggs' vond in december 2020 plaats op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven, waar de film de publieksprijs won binnen de Vlaamse Animatie-competitie. Daarop werd 'Easter eggs' geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn, waar hij door de jury werd aangeduid als officiële inzending voor de European Film Awards van 2021. Sindsdien werd de film nog geselecteerd voor een handvol internationale festivals en sprokkelde hij prijzen en eervolle vermeldingen op het festival van Angers en recent nog op het Brusselse Anima-festival.

'Easter eggs' is een productie van Brecht Van Elslande voor Animal Tank, in coproductie met het Nederlandse Ka-Ching Cartoons en het Franse Miyu Productions. De internationale sales worden vertegenwoordigd door het Franse Miyu Distribution.

Daarnaast dingt ook 'Tout contre toi' van Mélanie Robert mee naar de prijzen in de Officiële Kortfilmcompetitie. 'Tout contre toi' is een productie van Viviane Vanfleteren voor Vivi Film. De film maakte eerder ook deel uit van de selectie op het Brussele Anima en van SXSW.

Ten slotte werden vandaag nog enkele andere secties voor het Animatiefilmfestival van Annecy bekendgemaakt. 'Ontbinding', het eindwerk van animator Dries Bogaert aan KASK School of Arts, maakt deel uit van de Competitie voor Studentenfilms. 'Mush-Mush The Guardian of the Forest' van Joerio Christiaen, een productie van Thuristar, is dan weer geselecteerd in de Competitie voor TV-producties.

 

Coverfoto © 'Easter eggs' (Nicolas Keppens)
Perstekst © Vlaams Audiovisueel Fonds

Bron : Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman