JEF Festival 2021 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
JEF Festival 2021

Hét festival voor jeugdfilms bij uitstek vindt dit jaar online plaats. Op zaterdag 6 februari trapt de langspeelfilm ‘Calamity’ het goedgevulde programma van het JEF Festival op gang. De kortfilm- & studentencompetities beloven alvast veel moois.

Een mix van zeven animatiefilms, zeven documentaires en vier fictiefilms maken kans op één geldprijs van €1250 binnen de kortfilmcompetitie. ‘Schaduwzee’ van Vincent Bal, die de afgelopen paar jaar online roem vergaarde voor zijn schaduwtekeningen, gaat er in première. Andere Belgische kanshebbers zijn ‘Howling’ van Laura Van Haecke, Ensor-winnaar ‘Stephanie’ van Leonardo Van Dijl en de vijf nieuwe Ket & Doc-films.

Ook Nederland en Tjeschië zijn vertegenwoordigd met respectievelijk vier en twee films in de competitie. In de internationale jury zetelen Charlotte Giese, Sérgio Marques, Maryam K. Hedayat en Marga Almirall Rotés.

 


'Wildflowers — The Children of Never'

 

Studenten

Binnen de studentencompetitie beslissen acteur en filmmaker Andrew Van Ostade, regisseur Karen Vazquez Guadarrama, producent Lize Lefaible, producent Xavier Rombaut en regisseur Matthias Temmermans wie het prijzengeld van €5500 opstrijkt. De prijs wordt geschonken door Tentoo en Camalot.

Acht studentenfilms maken kans, waaronder vijf films uit KASK (‘Eénenéen’, ‘Spaceboy’, ‘Nest’, VAF Wildcardwinnaar ‘Would you please?’ en Film Fest Gent juryprijswinnaar ‘Tussen de bijen en de tarbot’), twee uit Sint-Lukas Brussel (‘Zary’ en ‘Sorry, I don’t understand’) en één reeds bekroonde RITCS-afstudeerfilm (‘Wildflowers — The Children of Never’).

 

JEF Festival vindt plaats van 6 tot en met 28 februari op een gloednieuw festivalplatform.

Op 21 februari maken de verschillende jury’s de winnaar uit beide competities bekend.
Een virtueel filmticket kost €7 en geeft je ook de mogelijkheid de getroffen cinema’s te steunen via een symbolische solidariteitsactie.

 

Bron: Kortfilm.be
Auteur: Niels Putman 
Coverfoto © JEF Festival