L-WEEK: Kortfilms X 4 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
L-WEEK: Kortfilms X 4

L-WEEK organiseert in Antwerpen in de eerste week van oktober tal van evenementen voor lesbische en biseksuele vrouwen. Er staan uiteenlopende activiteiten op het programma, waaronder workshops, lezingen, sportactiviteiten en filmvertoningen. Op donderdag 1 en vrijdag 4 oktober kan je in De Cinema terecht voor een compilatie internationaal gerenommeerde kortfilms.

Zo volgen we in 'Panthers' (Erika Sánchez, 22'), dat eerder dit jaar op de Berlinale in premiere ging, twee tienermeisjes die trachten te navigeren tussen de sterke gevoelens die de puberteit met zich meebrengt. Joana en Nina leven in Barcelona gevangen in de tegenstrijdigheden van de vrouwelijke puberteit. Beiden zijn 13-jarige vrouwen van hun tijd en cultuur: sociale netwerken, directheid en excessen.

'She is Juiced: Slice Four' (Lois Norman) volgt de Nieuw-Zeelandse-Britse schilder Sarah Jane Moon, die met haar penseel de Londense Queer Creative-scene zichtbaar maakt. Hierdoor groeit begrip van de kijker, voor het belang en de impact van kunst bij het uiten van Lesbian, Butch, Trans en Queer Community en Identity, aan de mensen die het leven. Deze film is een kwart van de gelijknamige prijswinnende documentaire die het werk en leven viert van vier LGBTQIA + vrouwelijke identificerende kunstenaars.

 

Entropia © Flora Anna Buda

In het Belgische 'Calamity' (Séverine De Streyker & Maxime Feyers, 22') slaan bij een moeder de stoppen door wanneer ze haar potentiële schoondochter voor het eerst ontmoet. De animatiefilm 'Entropia' (Flora Anna Buda, 10') sluit de selectie kortfilms af, met een surreële reis doorheen drie parallelle realiteiten van eenzelfde jonge vrouw. Ze delen een innerlijk universum waar de drie personages leven in verschillende omstandigheden, maar geen van hen functioneert zonder de andere.

Meer info en tickets beschikbaar via decinema.be.

 

Bron : Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto © 'Panthers' (Erika Sánchez)