'Melanie' van Jacinta Agten wint Grand Prix op Brussels Short Film Festival | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
'Melanie' van Jacinta Agten wint Grand Prix op Brussels Short Film Festival

Melanie van Jacinta Agten werd op het Brussels Short Film Festival bekroond met de Grand Prix. Hippolyte Leibovici keerde voor zijn dragqueen-documentaire 'Mother's' met drie prijzen naar huis, en het interrationele lesbische drama ‘Shams’ van Pauline Beugnies werd dubbel bekroond.

De 24e editie van het Brussels Short Film Festival is er één voor de geschiedenisboeken, als één van de eerste nationale filmfestivals die na de coronapauze terug van start ging. De internationale competitie werd verplaatst naar volgend jaar, waardoor dit keer extra veel aandacht was voor de films van eigen bodem.

In de Next Generation-competitie voor studenten ging Gaspar Chabaud met de Grand Prix lopen voor zijn film ‘Tête de linotte’. De Publieksprijs ging naar ‘Le dragon à deux têtes’ en de prijs uitgereikt door de Federation Wallonie-Bruxelles naar ‘Akram’ van Adrien Berlandi & Mickey Broothaerts. Bram Van Landschoot kreeg de erkenning voor Beste Vlaamse Studentenkortfilm, voor zijn film ‘Connected’.

 


Hippolyte Leibovici met de Persprijs voor zijn kortfilm 'Mother's' © Claire Zombas

 

Hippolyte Leibovici’s ‘Mother’s’ viel tijdens de uitreiking het vaakst in de prijzen, met de Youth Jury Award binnen de Next Generation-competitie en de Publieksprijs & Persprijs binnen de Nationale Competitie. Het lesbische liefdesdrama van Pauline Beugnies ('Shams') kreeg de RTBF-La Trois Award en ook de prijs van de Federation Wallonie-Bruxelles.

De hoofdprijs van de avond ging uiteindelijk naar Jacinta Agten, voor haar semi-autobiografische kortfilm ‘Melanie’ waarin ze het verhaal vertelt van een jong meisje dat op zoek gaat naar haar biologische vader. Agten krijgt daarmee een heus prijzenpakket toegestopt ter waarde van €14500. Hier kan je luisteren naar ons interview met de regisseur.

Het festival ging van start op 2 september en loopt morgen op haar einde. De volgende editie staat gepland eind april 2021.


Bron: Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto © Brussels Short Film Festival (Saskia Batugowksi)