Queer Shorts @ Strangelove | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Queer Shorts @ Strangelove

Geen taboe's tijdens de hoogavond van Strangelove, hét queer festival van Antwerpen.

Tijdens het Antwerpse queer festival Strangelove kan je doorgaans zonder problemen je ogen de kost geven. Doe dat vooral op zaterdag 8 juni, want vanaf 22u zorgt een gedurfde compilatie Queer Shorts er gegarandeerd voor rode oortjes, én kapotgeslagen normatieve denkpatronen.

Zo is er het extrakorte Australische ‘Poof Paradise’ (1') waarin een pastelroze anus je meeneemt op een mystieke trip. Jawel. Een surrealistische tocht waarbij identiteit geen enkele grens meer kent. Een zoet, bizar, mysterieus sprookje.

Het werk van de Engelse Christian Gordine onderzoekt wel vaker sociale onderwerpen via experimentele film. In ‘Re:production’ (7') stelt hij een dystopie voor waarin mannelijke seksualiteit gereduceerd wordt tot de noodzakelijkheid van massaproductie, zoals die van een melkfabriek. Een exploratie van de (zijn?) fetisj ‘milking’, waarbij de melkmachines uit de jaren vijftig in zijn film niet voor koeien, maar wel voor mensen worden gebruikt.

 


'Re:production'
 

Het gloednieuwe collectief Space Pussies – vrouwelijke en non-binary studenten aan de Kunstuniversiteit in Linz – neemt je in haar eerste productie mee naar de planeet Xanubis. Wat daar te zien valt, ontdek je maar beter zelf. De ruimtepoesjes hanteren onder meer rotoscopie, green screen en stop motion animatie om hun ‘Space Opera’ (12') vorm te geven.

De queer feministische activiste annex curator slash filmmaakster Julia Fuhr Mann creëert dan weer haar eigen utopie: ver weg van BMI-normen en de male gaze. De vrouwen* en queers in haar film schamen zich niet om hun bredere proporties, integendeel. Trefzeker zetten ze in ‘Riot Not Diet’ (17') hun lichamen in om patriarchale structuren te doorbreken.

Ontdek het volledige programma hier.


'Queer Shorts' is te zien op zaterdag 8 juni, om 22u in Het Bos in Antwerpen.

 

BronKortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto © ‘Poof Paradise’ (Berivan Sayici & Florian Ashcka)