Shortscreen 2020 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Shortscreen 2020

Ondeugende nonnen, tongzoenende voetbalmoeders en een wolf die bijklust als gigolo: de 10e editie van Shortscreen mixt edgy personages en subversieve thema’s met uiteenlopende B-genres & bad taste poëzie. Op 18 maart om 19u in Cinema Nova.

Producenten-actrices Jocelyn DeBoer en Dawn Luebbe gaan in ‘Greener Grass’ (15’) gebukt onder een dikke laag hypocrisie. De voetbalmoeders die ze gestalte geven zijn een veruiterlijking van de Amerikaanse middenklasse, en in Paul Briganti’s surrealistische interpretatie levert dat kurkdroge humor en bikkelharde kritiek op. Alsof Lynch, Anderson en Sirk de koppen bij elkaar hebben gestoken.


'Greener Grass'

 

In de enige Belgische kortfilm op het programma woedt er al drie jaar lang een verwoestende pandemie over onze planeet. In de afstudeerfilm van Dries Vergauwe komt post-apocalyptische thematiek in schril contrast te staan met diepmenselijke gevoelens zoals herinneringen en gemis. ‘Popular Tropes’ (15’) is een knap staaltje verstilde science-fiction dystopie van eigen bodem.

Veel griezelige geheimen in de Amerikaanse stop-motionfilm ‘Under Covers’ (7’). Regisseur Michaela Olsen roept één geruststellende gedachte op: “raar” is relatief, wat ook geldt voor de psychopaat met varkensstaart en de moordlustige poppenmeisjes in haar film. Perfect voer voor een maansverduistering.

 


'Under Covers'

 

In het Nieuw-Zeelandse ‘Do No Harm’ (12’) wordt een eigenzinnige chirurg gedwongen haar eed als dokter te verbreken wanneer gewelddadige gangsters binnenstormen om een cruciale operatie te stoppen. Bruce Lee-waardige vechtscènes met een scalpel en mondmaskertje.

De nieuwe animatiefilm van de Estse Chintis Lundgren, het vervolg op ‘Manivald’, geeft je alles wat je wil: onderdanige sm-slaven, Wild West-pornosets en een vrouwelijke versie van Tom Cruise’ seksgoeroe uit ‘Magnolia’. ‘Toomas: Beneath the Valley of the Wild Wolves’ (18’) is droge Baltische humor in een queer jasje — heerlijk!

 

Win een duoticket via de wedstrijdlink op Kortfilm.be
Afspraak op woensdag 18 maart om 19u in Cinema Nova.

Meer info & tickets via www.offscreen.be

 

Bron: Kortfilm.be
Auteur: Niels Putman
Coverfoto
© ‘Toomas: Beneath the Valley of the Wild Wolves’ (Chintis Lundgren)