Lockdown - 12 kortfilms in quarantaine | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Lockdown - 12 kortfilms in quarantaine

Twaalf korte films die zich afspelen in een en dezelfde ruimte, met Vlaamse film- & televisietoppers voor en achter de schermen. Vanaf 18 januari op Eén.

'Lockdown' bestaat uit vier afleveringen, met telkens drie korte films in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Twee personages, elk aan een kant van het glas — allemaal coronaproof, dus. Dat belooft een interessante mix van verschillende genres op te leveren.

Het idee is van Gilles Coulier en Maarten Moerkerke, die ook allebei één verhaal regisseerden. Ook Michaël Roskam, Kaat Beels, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en het Floko Films-duo Flo Van Deuren en Kato De Boeck nemen een deel voor hun rekening. Bij de scenaristen duiken onder meer ook Kevin Meul, Josse De Pauw, ‘De Dag’-schrijvers Julie Mahieu & Jonas Geirnaert, Dimitri Verhulst en artistiek leider van de KVS Michael De Cock op.

Op maandag 18 januari bijten Veerle Baetens (onder een zware laag make-up) en Hollywoodster Matthias Schoenaerts de spits af in ‘Zuur’ van Robin Pront. Daarna volgen onder meer nog Tom Vermeir, Marjan De Schutter, Peter Van den Begin, Maaike Neuville en Gène Bervoets op uw scherm.

De productie is in handen van De Wereldvrede en Lecter Scripted Media en kwam tot stand met de steun van het VAF en Sabam For Culture. Meer lees je hier.

 

Bron: Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto © Eén