Platform voor audiovisuele en mediakunsten #1 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Platform voor audiovisuele en mediakunsten #1

Het Platform voor Audiovisuele en Mediakunsten bestaat uit organisaties en werkplaatsen voor kunstenaarsfilm, geluidskunst en mediakunst die samen topics bespreken die hen allemaal aanbelangen. Dit informele platform wil nu hun kennis delen met de brede gemeenschap van kunstenaars, producenten, programmatoren en schrijvers die actief zijn in dit veld.

Op 3 december is iedereen welkom bij ARGOS: het platform stelt zich die dag voor het eerst publiek voor. In kleine groepen worden onderwerpen besproken die leven in de dagelijkse praktijk van kunstenaarsfilm, geluidskunst en mediakunst: zakelijke aspecten, productie, distributie & networking, subsidiedossiers schrijven...

Platformleden en deelnemers leren elkaars vragen kennen, gaan erover met elkaar in gesprek en delen hun kennis. De gespreksthema’s worden mee bepaald door de deelnemers.

Programma

13:30 – registratie

14:00-15:15 – welkom en presentatie van de platformleden over wie ze zijn en wat ze doen (25 presentaties van telkens 2 minuten)

15:30-16:30 – parallelle rondetafelgesprekken over onderwerpen zoals: zakelijke aspecten, productie, distributie & networking, subsidiedossiers schrijven (eerste ronde)

16:45 – 17:45 – parallelle rondetafelgesprekken over onderwerpen zoals: zakelijke aspecten, productie, distributie & networking, subsidiedossiers schrijven (tweede ronde)

17:45– slot en drink
 

Voertaal: Engels

 

Locatie & tijdstip

Dinsdag 3 december 2019, 14:00-18:00 bij ARGOS

ARGOS centre for audiovisual arts
Werfstraat 13 Rue du Chantier
1000 Brussels
(metro: IJzer / Yser, 10 minuten lopen van station Brussel-Noord)

 

Inschrijving

  • Inschrijving is verplicht. Vul dit online formulier in.
  • Het aantal plaatsen is beperkt.
  • Inschrijving wordt afgesloten op vrijdag 29 november 2019, of vroeger wanneer het aantal beschikbare plaatsen volzet is. In dat geval wordt er een wachtlijst aangelegd.
  • Geef zelf jouw voorkeur op voor ten minste drie rondetafelgesprekken. De organisatoren zullen er in de mate van het mogelijke rekening mee houden bij de samenstelling van de parallelle gesprekstafels.

Meer informatie

Het Platform voor audiovisuele- en mediakunsten zal in de komende periode meer werkmeetings en netwerkgelegenheden organiseren zodat iedereen elkaar beter leert kennen en zo de aanwezige kennis in het veld beter kan circuleren. Het event van 3 december vormt een eerste belangrijke temperatuurmeting van wat er precies leeft.

Het Platform voor audiovisuele en mediakunsten is: aifoon, ARGOS, Art Cinema OFFoff, Auguste Orts, Beursschouwburg, Centre Vidéo de Bruxelles-CVB, Centre de l’Audiovisuel à Bruxelles-CBA, Cinemamaximiliaan, Constant, Contour, Courtisane, Elephy, Escautville, GLUON, Graphoui, Imagerie, iMAL, Jubilee, Lab-au, LABObxl, Messidor, Out of Sight, Overtoon, Qo2, SIC, Werktank.

Vragen?

Contacteer Dirk De Wit (praktijkontwikkeling Beeldende Kunsten bij Kunstenpunt).

 

Bron: Kunstenpunt