De Grieken - Toonmomenten | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
De Grieken - Toonmomenten

Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, Luca Leuven, RITCS Brussel & KVS presenteren : De Grieken !

Het komende academiejaar bijten de studenten van Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Drama Leuven en RITCS Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken.
Het slotstuk van deze intense periode beleven ze in KVS. Twee weken lang bezetten de vier belangrijkste toneelopleidingen van Vlaanderen onze schouwburg.

Ben je niet bang voor wat experiment en heb je zin om nu al de theatermakers te ontdekken die de komende jaren het verschil zullen maken? Hier is je kans!

 

Na de leesmarathon van 8 februari gaan de studenten een stap verder. Ze brengen tekst en dramaturgie tot leven op scène. De spelers en hun coaches gaan vrij aan de haal met het materiaal van de oude meesters. Dat mondt uit in een groot gezamenlijk toonmoment.

Johan Boonen is een van onze belangrijkste vertalers van Griekse tragedies. Zijn veelgeprezen vertalingen van Aischulos, Sofokles en Euripides werden vorig jaar gebundeld uitgegeven door Bebuquin.
 

Credits: Een samenwerking tussen de dramaopledingen / UNE COLLABORATION ENTRE/ A COLLABORATION BETWEEN Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Leuven, RITCS Brussel & KVS
 

Praktische info

Data: 12 februari 2020 & 15 februari 2020

Locatie: KVS, Arduinkaai 7, 1000 Brussel

Tickets gratis maar inschrijven is verplicht
 

Bron: KVS