OPEN CALL: Je eigen solo op het buitenpodium van KVS | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
OPEN CALL: Je eigen solo op het buitenpodium van KVS

Ben je danser, choreograaf of performer? Dan is deze open call iets voor jou!

KVS Breekt Uit. In september en oktober breekt KVS uit de schouwburg en maakt van de open ruimte haar podium. De redenen daarvoor zijn duidelijk. Op gezonde afstand van elkaar willen we voorstellingen buiten op touw zetten, tijdens een ongetwijfeld zwoele nazomer. Zo organiseren we ook een podium op het fantastische plein achter onze KVS BOL. Op dat podium brengen we nieuwe creaties en gastvoorstellingen.

Nadine Baboy, die normaal gezien zou stralen in L’Homme de la Mancha in Mons en Oostende deze zomer, maakt een nieuwe korte solocreatie voor deze KVS Breekt Uit. Net als zij zijn er veel artiesten die hun geplande activiteiten geannuleerd zagen. Maar dat houdt de inspiratie en creativiteit natuurlijk niet tegen.

Daarom doen we een OPEN CALL naar andere performers / dansers / choreografen (in België) die graag deze uitnodiging aangaan. Alle stijlen zijn welkom. Wij zorgen voor een loon, speelkansen en een veilige context voor artiesten en publiek. We zijn erg benieuwd naar jouw ‘coronaproof’ solo performance van maximum 30 minuten!

Specificaties:

  •  Deze oproep is gericht tot dansers / choreografen / performers die in België wonen en een solovoorstelling willen maken en brengen van maximum 30 minuten (minder kan ook).
  • De solo’s worden buiten gepresenteerd. Verschillende solo’s worden gecombineerd in een double of triple bill. De solo moet dus kunnen werken met een minimum aan technische en scenografische omkadering. 
  • Ons publiek is meertalig en bij deze solo's wordt geen boventiteling voorzien. Daarom zoeken we solo's die niet gedreven worden door tekst, of waarbij taal geen drempel vormt.
  • Het is mogelijk om bestaande solo's voor te stellen, maar de voorkeur gaat uit naar originele creaties die voor deze context worden bedacht.
  • De geselecteerde projecten kunnen rekenen op maximum 4 weken loon en 1 week repetitieruimte in KVS in augustus/september.

Zin? Toon of vertel ons in een korte video (max. 3 minuten) wat jij wil brengen op het buitenpodium in de Brusselse binnenstad. Stuur je video en je contactgegevens voor 12 juni 2020 naar kristin.rogghe@kvs.be.

 

Bron : KVS
Coverfoto : Danny Willems