Onze leden in de kijker: Rino Sokol in 'Physical Proof' | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker: Rino Sokol in 'Physical Proof'

Hernán Mancebo Martínez & Rino Sokol vragen zich af hoe prikkelbaar het zelfbeeld is in deze imago-gedreven tijden. Ze laten zich onder anderen inspireren door ’song-and-dance-man’ Andy Kaufman, positieve psycholoog Mihalyi Csiskzentmihalyi en de verwrongen figuren van de getekende werelden van Cartoon Network en Looney Tunes.

Ze werken aan een persoonlijk textuur van spanningen die het resultaat is van een onderzoek naar vertrouwen, verwarring en verbetering. Rino’s meest dominante eigenschap -zijn vluchtgedrag- en neiging om dingen irrationeel-zwaar en cognitief belastend te maken, worden geaard door Hernan’s ‘no-bullshit’ bewegingsvisie, die uit een jarenlange kung-fu training en studie van het lichaam bestaat. Omgekeerd wordt Hernan uitgedaagd om zijn aandacht te vestigen op dat wat hem doet twijfelen. Zijn vocale expressie. Door bewust te luisteren naar de stemmen in zijn hoofd en daar uiting aan te geven werkt hij aan personages waarmee hij verhalen kan vertellen.

“Hernan de aarde. Rino de lucht.”

Uit deze symbiotische verhouding ontstaat er, vanuit een wederzijds professioneel narcisme, een spel. 
Een absurde dans van zelfbeelden die uit de levens en lijven van de twee performers put. Ze werken en spelen in het Engels.

 

De voorstelling gaat in première op 26 april 2019 om 20u in Zuidpool (Antwerpen).

Met Acteur.be lid: Rino Sokol

 


OVER DE MAKERS

Rino Sokol (1992) studeert in 2019 af aan het Conservatorium van Antwerpen, opleiding Kleinkunst. Zijn werk wordt gekenmerkt door droombeelden en psychotische personages die vaak lichamelijk zijn. Sommigen zijn amorf en beestachtig, anderen zijn weer menselijker, scherper en liggen dichter tegen de acteur-verteller aan. Naast zijn solo-werken ('Bernie' 2016/2017 DeNweTijd, 'Vuurbond Heiligdom' 2017 Monty, 'Apoptosis' 2018 Arenberg) is hij actief bij Theatergroep Il Brigata (‘Dag 2: Jonestown’ 2018 Monty).

Hernán Mancebo Martínez (1990) is geboren in Granada (Spanje). Hij begon zijn carrière als beweger met de Oosterse vechtsport Kung Fu. Na jarenlange training begon hij les te geven. Hij volgde een dansopleiding aan de Reina Sofía Conservatorium van Granada. Twee jaar later kreeg hij interesse in de Belgische danswereld, hij deed auditie bij het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en rondde er in 2018 een opleiding hedendaagse dans af. Hij danste onder anderen in Glory (Renan Martins 2018 DeSingel) en Grensgeval/Borderline (Guy Cassiers/Maud Le Pladec 2017). Momenteel maakt hij voorstellingen met The Backyard Collective en werkt hij als freelance danser met Agostina D’Allesandro.

 

Alle info en tickets vind je via deze link !


 

Bron: Zuidpool