Onze leden in de kijker: Yorgo Fontaine in Oud ijzer | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker: Yorgo Fontaine in Oud ijzer

Een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema’s behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket ‘grijze plaag’. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.

We maken kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus.

Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen … Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw?

Met Acteur.be lid Yorgo Fontaine

 

Spel: Marilou Mermans, Yorgo Fontaine, Faye Jacquemin
Tekst & regie: Ed Vanderweyden

Praktische info:

  • Zaterdag 5 oktober 2019 om 20:30
  • Theater M: Oude Brusselsestraat 10-12 Mechelen

Meer info en tickets

 

Bron: Theater M