Masterclasses op het Brussels International Film Festival ! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Masterclasses op het Brussels International Film Festival !

Van 20 tot 30 juni 2018 verwelkomt onze hoofdstad de eerste editie van het Brussels International Film Festival.

Elf dagen lang tovert het BRIFF Brussel om tot een echte filmstad waar de harten van filmliefhebbers even snel zullen kloppen als in Berlijn, Cannes of Venetië. Het BRIFF brengt het grote publiek en de professionals van de filmwereld samen in het hart van de hoofdstad, om er de Belgische en Internationale cinema te vieren met de nodige spotlights, glamour en ambiance.

Er staat heel wat op het programma, waaronder ook enkele Masterclasses! 

 

Masterclass Terry Gilliam

21 juni - 15u - Flagey 

Filmregisseur (en Monty Python) Terry Gilliam presenteert The man who killed Don Quixote, de slotfilm van het Festival van Cannes en de openingsfilm van de eerste editie van het Brussels International Film Festival. De fantasierijke regisseur heeft ook The Adventures of Baron Munchausen, Brazil, Twelve Monkeys en Fear and Loathing in Las Vegas op zijn naam staan.

De masterclass is voorbehouden aan professionals en gericht op een publiek van (jonge) regisseurs. De masterclass zal zich vooral richten op technische aspecten en enscenering.

 

Masterclass Philippe Van Leeuw

27 juni - 19u - Cinéma Palace 

Philippe Van Leeuw is een Belgisch director of photograpy en scenarist-regisseur. Hij studeerde aan het INSAS en vervolgens aan het American Film Institute in Los Angeles. Hij verzorgde de fotografie van La vie de Jésus van Bruno Dumont, de eerste twee speelfilms van Laurent Achard en Les bureaux de Dieu van Claire Simon. Tot zijn recente projecten behoren twee Libanese debuten, onder meer Stable/Unstable van Mahmoud Hojeij. Zijn regiedebuut, Le jour où Dieu est parti en voyage, kwam uit in 2009. De film werd bekroond op internationale festivals als San Sebastián en Thessaloniki. 

De masterclass behandelt het scenario van zijn film Insyriated. Insyriated, zijn tweede speelfilm, werd in 2017 bekroond met de publieksprijs op het festival van Berlijn 2017 en kreeg nog een heleboel andere onderscheidingen. 

Gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

Voertaal is Frans.

 

Masterclass Denis Côté

30 juni - 16u - Cinéma Palace

Cineast en producer Denis Côté was journalist en filmcriticus tot hij in 2005 zijn eerste langspeelfilm draaide, Les états Nordiques. In 2007 volgde Nos vies privées, die op heel wat festivals te zien was. Carcasses werd vertoond op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes, en Curling, zijn vijfde langspeelfilm, viel in de prijzen op het festival van Locarno in 2010. Vic+Flo ont vu un ours won een Zilveren Beer voor innovatie op de Berlinale. De eigenzinnige films van Denis Côté werden vertoond op meer dan 400 filmevents en gehuldigd met meer dan twintig retrospectieves wereldwijd.

In zijn masterclass vertelt hij over zijn werk als regisseur, zijn werkmethoden en evolutie, ...

De ontmoeting is gratis, maar gereserveerd voor professionals. Voertaal is Frans.

Inschrijven kan enkel via deze link.

 

En verder!

Alle vertoningen, schema's en aanwezige gasten vind je op de BRIFF-website.

Tickets voor enkele vertoningen zijn beschikbaar aan de balie van de respectievelijke bioscoop.