Volledig programma 46ste Film Fest Gent bekend! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Volledig programma 46ste Film Fest Gent bekend!

Focus op de kwaliteitsvolle Spaanse film, een grotere aandacht voor de kortfilm en een nieuw parcours met films over radicalisering zijn slechts drie van de vele krachtlijnen uit het vandaag voorgestelde spannende en avontuurlijke programma van de 46ste editie van Film Fest Gent, die loopt van 8 tot 18 oktober 2019.

Het team van Film Fest Gent stelt in 2019 een gevarieerd kwaliteitsprogramma voor, dat de vinger aan de pols houdt van zowel onze leefwereld in het algemeen als die van de Vlaamse en Belgische filmwereld in het bijzonder.

Beginnend bij de openingsfilm ‘Les Misérables’, over ‘Sorry We Missed You’ (over de klusjeseconomie) van Ken Loach, tot het straffe ‘Muidhond’ (over pedofilie) van Patrice Toye.

In 2019 ontvangen we evenzeer een breed spectrum van internationale gasten: van actrice Géraldine Chaplin over Pools componist Krzysztof Penderecki tot landgenoot Frédéric Devreese.

In de voorbije maanden belandden er zo’n 1.068 filmtitels in de mailboxen van Film Fest Gent. Voeg daarbij de 320 geziene festivalfilms. Daaruit stelden programmadirecteur Wim De Witte en zijn team een scherp programma samen bestaande uit 123 lange films, twee televisieseries en 35 korte films.

Alle info en tickets vind je op de website van Film Fest Gent !

 

Bron : mediarte