Futuranima 2021 - focus op de animatiefilmsector | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Futuranima 2021 - focus op de animatiefilmsector

ANIMA is met Futuranima (van 15 tot 20 februari 2021) de ontmoetingsplaats voor Belgische en buitenlandse professionals uit de animatiesector.

Voor de 40e editie van het festival zet Futuranima de Belgische animatiefilm in de kijker. Ondanks de huidige pandemie ligt de sector allesbehalve stil! Met verbeelding in overvloed blijft ze onze wereld animeren.

Futuranima stimuleert reflecties over actuele thema’s, nieuwe initiatieven en werk van studio’s en filmmakers aan de hand van kwaliteitsvolle masterclasses, Q&A’s, presentaties en ronde tafels. mediarte zet naar jaarlijkse gewoonte haar schouders onder dit sectorevent en staat mee in voor de co-organisatie van een reeks online events.

Deze exclusieve content zal beschikbaar zijn op het Anima Online platform voor alle Belgische professionals en studenten, maar ook voor de buitenlandse kijkers. Zo biedt het platform een geweldige gelegenheid om het bijzondere talent uit België te ontdekken. Kijk vanuit je zetel naar exclusieve video’s en neem deel aan de online Futuranima-live conferenties. We geven je alvast een paar highlights mee van het rijkelijk gevuld programma.

BEAST ANIMATION © BEN TESSEUR / STEVEN DE BEUL
BEAST ANIMATION © BEN TESSEUR / STEVEN DE BEUL

 

Maandag 15.02

10u - INSIDE THE STUDIOS

Beast Animation, Dreamwall, Enclume en Lunanime (ENG) Neem een kijkje achter de schermen bij Beast Animation, Dreamwall, Enclume en Lunanime! Vier vooraanstaande, inspirerende studio’s onthullen hun organisatie en hun recentste projecten. Wat zijn hun geheimen? Wat is hun missie als studio? Naar wat voor talent zijn ze op zoek? Laat je verwonderen en stel je vragen tijdens de Q&A’s

In samenwerking met Amplo, mediarte & screen.brussels

Meer weten

4u - ROUND TABLE : Impact of the pandemic: remote work (ENG)

Wordt werken van thuis uit, op afstand, de norm? Hoe (her) organiseren creatieve bedrijven de verplaatsing van hun personeel in tijden van pandemie? Welke competenties zijn vereist om je team gemotiveerd te houden? Demute, Studio Souza, Cartoon Base en mediarte gaan in gesprek over deze huidige uitdagingen en de mogelijke oplossingen.

In samenwerking met Amplo, mediarte & screen.brussels

Meer weten

17u - ROUND TABLE : Embracing the green transition (ENG)

Ecologisch verantwoorde filmopnamen, dat kennen we, maar hoe staat het eigenlijk met animatie en postproductie? Geconfronteerd met de uitdaging om onze impact op de planeet terug te schroeven, zijn de nieuwe ecologisch verantwoorde technologieën de voornaamste stuwende kracht voor een meer duurzame animatie-industrie.

In samenwerking met Creative Europe MEDIA Desks Wallonie-Bruxelles & Vlaanderen.

Meer weten

anima 2021
GREENTEAM STUDIOS © NICOLAS DACHE

 

Dinsdag 16.02

10u - INFOSESSIE : Een carrière opbouwen in de animatiefilm sector (NL)

Hoe bouw je een professioneel parcours uit in de animatiesector? Jeroen Ceulebrouck maakte naam met de kortfilm ‘Antartica’ en is art director en senior animator bij o.a. Lunanime. Aan de hand van zijn verhaal geven Amplo, mediarte en deAuteurs in deze infosessie alle informatie die je bij het afstuderen op zak wilt hebben van stages tot contracten.

Intervenant / Spreker: Jeroen Ceulebrouck
In samenwerking met Amplo, mediarte & deAuteurs

Meer weten

14u - ROUND TABLE : Distribution and digitalisation (ENG)

Wat is de impact van online platforms? Hoe stemmen filmmakers hun content en distributiestrategie af op deze nieuwe vorm? Wat zijn de verwachtingen van de distributeurs en hoe gaan zij te werk? Aan de hand van enkele case studies wisselt deze rondetafel gedachten uit over verschillende distributie-processen voor animatiefilm

In samenwerking met Amplo, mediarte and screen.brussels

Meer weten

BELGIAN FILMMAKERS © PIETER COUDYZER
BELGIAN FILMMAKERS © PIETER COUDYZER

 

Woensdag 17.02

14u - MASTERCLASS : Q&A Screenwriting with Xavier Vairé (ENG)

In deze live Q&A gaat Xavier Vairé van de Masterclass Scenarioschrijven in dialoog met Eddy Martens en het publiek over het beroep van een scenarist voor fictie en animatiefilmseries, met een introductie van l‘Association des Scénaristes (ASA) en de Scenaristengilde.

In samenwerking met de Association des Scénaristes (ASA) & de Scenaristengilde.

Meer weten

© cartoonbase
© cartoonbase

 

Donderdag 18.02

10u - ROUND TABLE : UNREAL Engine: Video games and films (ENG)

Tijdens deze rondetafel wisselen sprekers van enkele audiovisuele studio’s gedachten uit over hoe animatiefilm en videogame in elkaars verlengde kunnen liggen, en hoe video game engines tussen gebruikt worden bij de creatie van animatiefilms. Na Unity, onderzoekt Futuranima in deze editie de video game engine Unreal.

In samenwerking met Brotaru, screen.brussels en het Vlaams Audiovisueel Fonds

© GILLES MOINS
© GILLES MOINS

Vrijdag 18.02

14u - online : INSIDE THE STUDIOS: VFX

Maak kennis met vier vooraanstaande VFX studio’s The Fridge, Benuts, Title en Umedia. Wat is hun missie, wat drijft hen als VFX-studio, en welke projecten hebben ze in de pipeline voor het komende jaar? Welke profielen zoeken ze? Laat je inspireren en ga tijdens deze online sessie in dialoog met de studio’s

In samenwerking met Amplo, mediarte & screen.brussels

Meer weten

 

17u - Q&A: Belgian Filmmakers (ENG/NL/FR)

Futuranima sluit af met een speciale apero- Q&A met de filmmakers van de video interviews. Onder het wakende oog van Anima-presentatrice Stephanie Coerten kan
je al je vragen op hen afvuren. Hoe ver staan ze met hun work in progress en zijn hun volgende stappen?

Meer weten

 

Bekijk alle online evenementen van het animafestival (futuranima 2021)

 

Bron : mediarte.be