Moving Ballads - Femke Gyselinck | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Moving Ballads - Femke Gyselinck

Na Flamer – haar dansant-duet met broer Lander – maakt danseres en choreo­grafe Femke Gyselinck de muzikale dansvoor­stel­ling Moving Ballads.

Daarin gaat ze op zoek naar ongehoorde verhou­dingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics en lyriek, uitbeel­ding en verbeel­ding, choreo­grafie en improvi­satie. 

Moving Ballads neemt het woord ‘ballad’ letter­lijk: in etymolo­gi­sche zin een gedanst lied, bewogen lyriek. De lier wordt vervangen door een batterij synthe­si­zers, bespeeld door de vier perfor­mers: drie dansers, één pianist-componist. Die laatste, de veelzij­dige jonge jazzcat Hendrik Lasure (vorig jaar in diverse gedaantes te zien in nona), componeerde een ballad die muzikaal en tekstueel het grillige en rijke oeuvre van Joni Mitchell omspeelt. Van dat ene nummer brengen de vier perfor­mers een reeks variaties: van strikt muzikaal tot in stilte gedanst.

“I’m fluid. You know. Everything I am I am not.” – Joni Mitchell

 

Het principe van variatie nodigt de toeschouwer uit om lijnen te ontwaren tussen muziek, woorden en de bewegingen en zo de lichamen te ‘lezen’ als beteke­nis­dra­gers. Moving Ballads zoekt naar het niemands­land waar bewegingen net niet sprekend worden, waar een fysieke vorm van retoriek gestalte krijgt, om die vervol­gens weer uit het verband te dansen.

 

Femke Gyselinck geeft ook in 2020 een masterclass in samenwerking met Acteur.be
Meer info en data volgen snel.

 

Praktische info

5 maart - 20:30

6 maart - 20:30

 

Locatie
Kunsten­cen­trum nona - gouden zaal
Begijnen­straat 27
2800 Mechelen
België

Koop hier je tickets !

 

Bron: Nona