Onze leden in de kijker: Joke Sluydts assisteert Robbe De Hert met "Hollywood aan de Schelde" | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker: Joke Sluydts assisteert Robbe De Hert met "Hollywood aan de Schelde"

Na 2 decennia bloed, zweet en tranen is het eindelijk zover: Robbe De Hert presenteert "Hollywood aan de Schelde", zijn langverwachte documentaire over de geschiedenis van de Vlaamse film. Twee jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar door een crowdfunding campagne, de Robbe de Hert Benefietavond in de Arenbergschouwburg en steun van Sven Gatz en de Stad Antwerpen, konden Robbe en zijn assistente Joke Sluydts terug aan het werk.

Door de jaren heen interviewden ze tal van prominenten uit de filmwereld: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Billal Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux. Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières. 

Hollywood aan de Schelde brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont.

De documentaire ging in première op het filmfestival in Oostende.
En nu gaan ze met deze film in première in Antwerpen, in aanwezigheid van Robbe en de volledige cast en crew.

 

Met leden van Acteur.be : Joke Sluydts & Michaël Pas

 

Speeldata: donderdag 27 december 2018

Meer info en tickets vind je via de website van De Roma

 

 

Bronnen : De Roma, Flanders Film Funding