Onze leden in de kijker: Sofie Decleir in 'Drie Zusters' | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker: Sofie Decleir in 'Drie Zusters'

Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur.

Voor dit monumentale werk verzamelt Zuidpool maar liefst twaalf fantastische acteurs voor een avondvullende uitvoering..

Geen hoofdrollen, geen bijrollen.

 

OVER DRIE ZUSTERS

Generaal Prozorov van het Russische leger wordt met zijn gezin overgeplaatst van Moskou naar een mistroostig provinciestadje om daar bevelhebber te worden van het plaatselijke garnizoen. Na elf jaar trouwe dienst overlijdt hij en laat zijn inmiddels volwassen zoon en dochters achter in zijn grote landhuis op het platteland. Elk van hen probeert op zijn of haar heel eigen manier zin te geven aan het uitzichtloze en grijze bestaan op het landgoed. Maar elk van hen weet ook één ding zeker: pas als we volledig breken met ons huidige leven en definitief terugkeren naar Moskou, zal ons leven echt beginnen en zullen we eindelijk geluk kennen. Moskou als fata morgana in een harde en troosteloze werkelijkheid...

Er zijn weinig toneelteksten geschreven die zo universeel betekenisvol zijn, ongeacht het moment in de geschiedenis of het moment in een individueel mensenleven waarop ze worden opgevoerd.
Veel meer dan naar de zussen en hun kleurrijke en bij tijden absurd-tragische entourage, kijken wij hier naar onszelf. 

En Tsjechov kijkt op zijn beurt vanuit het jaar 1900 naar ons en vraagt ons wat het is om mens te zijn, wat de zin van lijden is en waarom dat lijden altijd voorafgegaan moet worden door een onverzadigbaar verlangen naar het onmogelijke.

Vragen waar de tijd geen vat op heeft zolang we mens zijn.

 

Een voorstelling van en met Acteur.be lid Sofie Decleir, Greet Verstraete, Evgenia Brendes, Lukas De Wolf, Koen van Kaam, Jan Van Hecke, Kaat Hellings, Jan Hammenecker, Eric Van Herreweghe, Flor Decleir, Kristin Arras & Jacques De Bock.

 

De voorstelling gaat in première op 31 januari in Brugge, en vertrekt daarna op tournée in Vlaanderen en Nederland.
 

Alle info, speeldata & tickets vind je hier

 

Bron :  Zuidpool
coverfoto : Kaat Pype