Onze leden in de kijker : WIJ/ZIJ met Gytha Parmentier | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker : WIJ/ZIJ met Gytha Parmentier

Vijf sterren in The Guardian. Gespeeld in VK, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en interesse uit bijna heel de rest van de wereld.
Overal staande ovaties.
Kortom, een absolute must see!

Op 1 september 2004 vond in een stadje in de Kaukasus een gijzelingsactie plaats waarbij meer dan 1200 schoolkinderen en hun ouders en leerkrachten werden vastgehouden door een groep gewapende terroristen.
De gijzeling duurde drie dagen en eindigde in totale chaos. Dat het allergrootste kwaad (de terrorist) het allergrootste goed (een groep kinderen) als slachtoffer uitkoos schokte de hele wereld.

Wij/Zij voert twee personages op die terugblikken op de drie gijzelingsdagen.
Ze doen dat met een haast wetenschappelijke nauwkeurigheid, in een poging om grip te krijgen op gebeurtenissen die uiterst complex en in al hun gruwel ongrijpbaar zijn.

Wij/Zij is geenszins het relaas van een afschuwelijk drama, maar vertelt over de compleet eigen manier waarop kinderen extreme situaties tot zich nemen.
Nuchter en humorvol plaatst Wij/Zij de blik van een jongen en een meisje tegenover die van volwassenen.
Als een fysieke vertelling toont Wij/Zij treffend dat wat in de ogen van volwassenen onbevattelijk lijkt, voor kinderen een eigen logica heeft.

In de zomer van 2016 was Wij/Zij een hit op het Edinburgh Fringe Festival en won 3 awards, waaronder die van beste actrice.
In mei 2017 gooide de voorstelling hoge ogen op Assitej Zuid-Afrika, een internationaal festival voor kinderen en jongeren.
Begin 2018 speelde de voorstelling in Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.
Wereldwijd zijn de reacties unaniem lovend.

 

Van & met: Acteur.be lid Gytha Parmentier  en Thomas Vantuycom, Mieke Versyp, Stef Stessel en Thomas Clause 

 

Te zien op donderdag 3 januari 2019 om 15:00 in Bronks 

( de voorstelling is reeds uitverkocht  )

Meer info en tickets op Bronks.be
 

 

Bron :  Bronks