Open Call Montignards #5 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open Call Montignards #5

Als Montignard ben je een van de acht jonge makers die gedurende vijf maanden en twee weken een traject van duurzame en praktijkgerichte deskundigheidsbevordering aflegt onder de vleugels van Monty. Met een cao-conform contract op zak werk je in een veilige omgeving aan een intensief onderzoek in de theaterkunsten, met vragenstellers bij wie je te rade kan als trouble shooter.

Elke drie weken presenteer je samen met de andere Montignards een Hit The Stage : een werkstuk dat je confronteert met publiek, medespelers en jezelf. Je bekwaamt je in je vak, schrijft, regisseert, speelt, ademt, zweet, toont, valt en staat weer op, telkens beter. 

Ben jij een zo’n jonge theatermaker? Wil jij deze uitdaging aangaan? Stel je kandidaat en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de vijfde generatie Montignards. 

Voor wie?

  • Je bent max. 3 jaar afgestudeerd aan een theateropleiding of werkt sinds 3 jaar aan een theaterparcours.

Praktisch

  • Je start in januari 2021 en bent in dienst tot half juni 2021.
  • Je wordt verloond conform de CAO Podiumkunsten PC304.
  • Plaats van tewerkstelling: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen.

Stel je kandidaat

Stuur uiterlijk op zondag 4 oktober om middernacht naar annschoeters@monty.be:

  • Een kort CV zonder foto’s in PDF van max 2MB (zwaardere bestanden komen niet toe). Voor portfolio/video/audio/extra foto’s: link naar je eigen site, vimeo, youtube, ...
  • 1 A4: Wie ben je? Waarom wil je meedoen? Wat verwacht je?
  • Wie zijn je grote voorbeelden nationaal en internationaal? Welke voorstellingen inspireren je? 

Je ontvangt een bevestiging als we jouw kandidatuur goed hebben ontvangen. 

Selectie

Een ad-hoc artistieke raad met mensen uit het kunstenveld selecteert op basis van kunde, persoonlijkheid en match met het project. Selecteren is geen exacte wetenschap. Na een eerste selectie houden we een groep over waarmee we persoonlijke gesprekken voeren. Uit deze groep worden acht Montignards gekozen. Eind oktober maken we de selectie bekend. 

Meer weten over de Montignards?

Je vindt alle info over het project hier. Je kunt de huidige Montignards ook volgen op Facebook en Instagram | @montignards #montignards #hitthestage.

 

WIJZIGING IN DE PLANNING • De periode om je kandidaat te stellen als Montignard wordt verlengd tot 4 oktober. Vermits er in alle scholen grote onzekerheid is over het moment van afstuderen, hebben we beslist de deadline uit te stellen. Door deze wijziging en het idee een andere impuls aan het project te geven verhogen we het aantal Montignards van zes naar acht en verkorten we het aantal maanden in dienst van zeven en half naar vijf en half. Als nieuwe Montignard start je in januari 2021.

 

Bron : Monty